G-Man sormuş:
Merhabalar,
Direkt sorunuma geçiyorum:
Henüz bir kaç ay önce aldığım FreeQuick marka optik mouse'um sebebini anlayamadığım bir şekilde çalışmamaya başladı. Çok kısa bir süre önce de A4tech marka mouse'um benzer bir şekilde bozulma emareleri göstermiş ve bir gün çalışmaz olmuştu. Gözlemlediğim sorun şu ki; bilgisayar açıkken mouse'un altındaki kırmızı ışık yanmıyor. Haliyle de takılı olduğu halde mouse yokmuş gibi oluyor. Standby durumundaki gibi sönük bir halden bahsetmiyorum burada. Tamamen kapalı, karanlık oluyor yuva. Mouse'a alttan ya da üstten bastırıldığında ise ışık geçici olarak geliyor. Elimi çektiğimde ise yeniden kayboluyor. Işığın çıktığı yeri kuru bir bezle temizlemiş olmama ve mouse kullandığım alanları değiştirmeme rağmen herhangi bir farklılık gözlemleyemedim ne yazık ki. Sorun sizce nerede olabilir?
(Yeni mouse almak gibi bir alternatif çözümden ziyade, mouse'u nasıl daha temiz/iyi kullanırım tarzı bir yardım bekliyorum.)
İlginiz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
MSI'n 8x anakartlarından birini kullanıyorum. Model kodunu tam bilmiyorum.
Samsung SP0802N Hd
Samsung SP2514N Hd
Ati radeon x1300 ekran kartı
intel pentium 4 işlemci (3.2)
2005 yılından beri aynı parçaları (Kasa) kullanıyorum.
Klavye: Genius marka
Mouse: FreeQuick (stilton)
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/532.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.0.249.89 Safari/532.5