Elimde bilgisayarımı alırken bana verilmiş olan bir windows vista starter cd'si var.
Ben bu diski başka bir bilgisayarda kullanabilirmiyim?
Kurulum orjinal olur mu ?
Orjinal diski başka bir bilgisayarda kullanmak?
Starterse oemdir oem ise donanımlarınızla bağlantılıdır. Kurarsınız ama etkinleştirme yapamazsınız. Diğer taraftan benim starter işletim sistemim olsa şu veya bu şekilde kullanmak istermiydim ? Hayır. Kullanamazsınız, kullanmanızıda tavsiye etmem.
Kullanırsan CD'de orjinal lisans keyide tümden korsan oluyor.Boşver hiçbir bilgisayara kurma.
yani diğer bilgisayarıma kurman mümkün değil , öyle mi ?
bir sorum daha var.bilgisayarla beraber dağıtılan bu cd yi ait olduğu bilgisayarda kaç kez kullanabilirim ? Anahtarın sınırı var mı ?
yani diğer bilgisayarıma kurman mümkün değil , öyle mi ?Benim bilgisayarım 4 veya 5 yıllık Casper Alfa Force yanında Windows XP Home Edition geldi.Ben saymadım formatlamalar kurmalar yaptım hepte etkinleştirdi.Eğer etkinleştirilmezse Microsoft Türkiye'ye telefon açarsın ama Windows Orjinal keyin elinde bulunsun oa göre aktivasyon kodu veriyorlarmış.bir sorum daha var.bilgisayarla beraber dağıtılan bu cd yi ait olduğu bilgisayarda kaç kez kullanabilirim ? Anahtarın sınırı var mı ?
xp de bu keyleri 5-6 arkadaşıma vermiştim...
şu anda 2 sinde (interneti yok ) normal olarak açılıyor diğerleri ise interneti olduğu için güncelleştirmeden dolayıdır sanırım , yazılar çıkıyormuş(windows xp orjinal değildir gibi bişey ve her bilgisayar açıldığında çıkıyor , masaüstünün sol alt köşesinden de gitmiyormuş )vs vs. ben görmediğim için tam bilmiyorum...
bence siz startere devam edin ve keyinizi kimseye vermeyin..eğer işletim sisteminizi değiştirirseniz , windows7 falan kurmak isterseniz o zaman verin gitsin :)