Orjinal Oyun Geçersiz Cd Key(Çözüldü)

kbingul
24-11-2012, 19:18   |  #1  
kbingul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj

Merhaba
Bir internet sitesinden orjinal ve kutulu Pc oyunu aldım ve bugün elime geçti. Oyunun kurulumunda Steam üzerinden cdkey'i girip kurulum yapıyorsunuz fakat cdkey oyun orjinal olmasına rağmen hata verdi;

Acaba hata mı yaptım diyerek "hesabı geri al" seçeneğiylede denedim ama mailime birşey gelmedi yani bana ait bir key değil.
Aral firmasına ve satın aldığım firmaya mail attım yanıt bekliyorum. Oyunların iadesi yada değişimi yapılmıyor.

İlerleyen süreçte bana zorluk çıkartırlarsa ne yapmamı önerirsiniz? 

Teşekkürler

Son Düzenleme: kbingul ~ 30 Kasım 2012 11:24
albertox
24-11-2012, 20:14   |  #2  
albertox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 16
481 mesaj

mecbur internetten bulcan key i

kbingul
24-11-2012, 20:19   |  #3  
kbingul avatarı
OP Yıllanmış Üye
178 mesaj
Alıntı: albertox  
mecbur internetten bulcan key

saol ama mantıklı gelmedi bana bu çözüm. neticede parasını verip orjinal oyun satın aldım. Muhakkak birinin başına gelmiştir bu izlenen yolu ve haklarımı merak ediyorum ben.

albertox
24-11-2012, 20:45   |  #4  
albertox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 16
481 mesaj

şikayet var.com a şikayette bulunca veya nerden aldıysan oraya ticket atcan dicen böle böle key i kabul etmio

kbingul
24-11-2012, 22:32   |  #5  
kbingul avatarı
OP Yıllanmış Üye
178 mesaj
Alıntı: albertox  
şikayet var.com a şikayette bulunca veya nerden aldıysan oraya ticket atcan dicen böle böle key i kabul

aynen hepsini yaptım şimdi pazartesiyi bekliyorum.. Aklıma extra bişey gelmedi

kbingul
30-11-2012, 11:34   |  #6  
kbingul avatarı
OP Yıllanmış Üye
178 mesaj

Sorun şöyle çözüldü;

Aral firmasını aradım konuyu anlattım benden fatura ve keyi tarayıp yollamamı istediler yolladım onlarda oyunun yapımcı firmasına mail attılar ve yeni key geldi.

Firma, oyun Türkiyeye gelince içine Türkçe kullanma klavuzu koymak zorundaymış ve bence kullanma klavuzu koyarken bu keyler çalınabiliyor sonrasında bazı bilinen satış sitelerinde çok ucuza satılıyor. Araştırdım insanlar o sitelerden ucuza key alıyorlarmış ve bi süre sonra o keyler iptal oluyormuş. Yani; keyler çalındı - sitelerde ucuza satıldı - kutulu oyun alanlar geçersiz keyi şikayet etti - kutulu alan yeni keyi aldı - ucuza sitelerden alanın keyi iptal oldu..

Demek ki oyun korsan olmasa da key korsanlığı mevcut..