Pc min üstünde orjinal window xp home cd'si geldi bende pc'me windows 7 kurdum xp cd'si şuan boşta bu xp'yi başka bir pcde kullana bilirmiyim (daha doğrusu işyerinde kullanacağım) orjinal xp olarak çalışırmı başka bir pcde?
Orjinal xp cd
Ben aynı CD'yi 6 bilgisayara kurmuştum 2 kendi bilgisayarım, 2 farklı arkadaşın bilgisayarı, 1 akrabağın, bide düşük sistem laptop'uma. Gerçi internetten indirmiştim onuda :)
Oluyor diyorsunuz yani şirkette kullanacağım umarım bi problem olmaz.
Peki aynı şeyde win7 için geçerli olurmu?
xp home adı üstünde ev kullanıcıları içindir iş yerinde prof. sürümler kullanılır. :
bu görüş yanlıştır.
İşyerinde pro özellikleri kullanmayacaksan home lisansı ile home kullanabilirsin.
Tercihe bağlıdır.
BSA geldiğinde işyerindeki home lisanslı bilgisayarlar hakkkında işlem yapmaz.Ama her bilgisayarın lisansı ayrı olmalıdır.
Konuyu açan kişiye cevap:İşletim sistemi Box yani kutulu ise bilgisayar değiştirince lisansını o bilgisayar üzerinde kullanabilirsin çünkü sana aittir.
İşletim sistemin Oem ise sadece yanında gelen bilgisayara aittir.
Bir lisansın var diye her bilgisayara kurma yetkiniz yoktur.
Hâla ne uğraşıyorsunuz şu Windows xp ile anlamam... Kurun Ubuntu veya Pardus'u bakın keyfinize... Open Office türü programlar zaten kurulu... Lisans derdi, korsan kullanım, güvenlik sorunları, gereksiz yere yüksek donanım gereksinimi/maliyetleri vesaire; bunların hiçbiri Linux'ta yok.
İsterseniz tek bir CD'den bin tane bilgisayara kurun, lisans ücreti ödemek şöyle dursun; Linux kullandığınız ve yaygınlaştırdığınız için üstüne bir de teşekkür ederler...
nicoll misyonerlik yapma :D :D :D
olmaz.sadece tek bilgisayara kurulabilir.Kasanın yanındaki etiket coa etiketi ile birlikte key bir bütündür.Ayrı ayrı iş yapmaz.Kurabilirsin etkinleştirebilirsin ama orjinal olmaz.Görevliler gelince korsana düşer
nicoll misyonerlik yapma :D :D :Misyonerlik mi? Hoppalaa... Bu da nerden çıktı şimdi :)Benim Linux'un veya açık kaynağın yaygınlaşmasından hiçbir çıkarım yok. Yazdıklarım sadece kendi şahsi görüşlerim olup, sadece bilgilendirme ve yardım amacı taşımaktadır.
Ben sadece karanlıklara ışık tutuyorum; gerçekler görülüp aydınlansın diye. Microsoft ve Apple gibilerinin tekel olmadığı ve onlardan daha güçlü köklü rakiplerinin olduğu bilinsin diye.
Güneşi düşünün, dünyadan milyonlarca ışık yılı uzakta olmasına rağmen ışığını en ücrâ köşelere kadar yayıyor. Siz de hiçbir şeyden çekinmeden korkmadan bütün karanlıklara, kapalı kapılara ışık tutun; eksilmez, azalmaz veya değerinizden birşey kaybetmezsiniz.
Eğer Microsoft veya herhangi bir firmadan susmanız için tehdit alırsanız (ki olmayacak şey değil) o kişiyi hemen bana bildirin; iki dakikada alırım ifadesini...
Son Düzenleme: Nicoll ~ 15 Haziran 2010 16:35
yok nicoll arkadaşım ,ben yanlış benzetme yaptım sanırım kusra bakma yanlış anlamışsın :)) ben şaka yollu demiştim ;hemen alta linuxla ilgili şeyler yazınca.yoksa para falan kazandığını düşünmedim :))
açık kaynağı bende destekliyorum ,mesela NVU,GIMP falan.
yok nicoll arkadaşım ,ben yanlış benzetme yaptım sanırım kusra bakma yanlış anlamışsın :)) ben şaka yollu demiştim ;hemen alta linuxla ilgili şeyler yazınca.yoksa para falan kazandığını düşünmedim :))Niçin yazdığınızı biliyorum (yanlış anlamadım). Bunları yazmak için birinden böyle bir kelime bekliyordum, tesadüfen sana denk geldi; teşekkür ederimaçık kaynağı bende destekliyorum ,mesela NVU,GIMP falan.
Kullanılabilinir ancak lisans anahtarının yanlız sen kullanırsan olur tek pc için yani.
Oluyor diyorsunuz yani şirkette kullanacağım umarım bi problem olmaz.Şirketlere kurmak sakıncalı olabilir. Yazılım korsanlığı için gelip bakabiliyorlar eğer sistemde korsan yazılım varsa fahiş fiyatlar verebilirsin şirket içinse ver 100-120 TL al bi XP SP3 başın ağrımasın ayrıca diğer kullandığın programlarda lisanslı olması lazım sadece Microsoft ürünleri değil. Bu konulara çok önem vermeselerde şanstır ya size denk gelir.