Osmanlı Cumhuriyet'ine gideyim mi?
- 1
- 2
Ben Muro'ya gitmeyi düşünüyorum. Ama Osmanlı Cumhuriyetininde güzel olduğunu düşünüyorum...
ben osmanlı cumhuriyetini izlemeyi düşünüyorum fragmanlarda basit esprilerin yanında harbiden insanı koparacak esprilerde war..ama size tawsiyem sakın ama sakın DESTERE'ye gitmeyin..türk sinema tarihinin en kötü filmi diyebilirim..(dünya'yı kurtaran adam dahil.. :D)
arkadaslar ben osmanlı cumhuriyetine gittim.. öyle aman aman kopartacak bi espiri yok. onu düşünerek giderseniz hayal kırıklığına uğrarsınız onu söliyim.. hatta sonunda gözleriniz bile doluyor.. izlenebilir bir film.. ama dediğim gibi gülmek istiyorsanız muro olabilir. fragmanlarından anladığım kadarıyla komik olması muhtemel.. ama osmanlı cumhuriyetini de izlemeden geçmeyin derim.. bir kaç güzel duygu veriyor insana.. vatanseverlik gibi gibi..
enes39hadi paranı geçtim zamanını harcadığına değmez ilerde dvd ya da vcd'i çıkınca izlersin nasılsa onun yerine daha iyi bir filme gidebilirsin.Önğmüzdeki hafta sonu boşum.Sizce Osmanlı Cumhuriyet'ine gideyim mi? Son Düzenleme: Kylie ~ 23 Kasım 2008 13:52
o kadarda kötü değil ama o kadarda iyi bir film değil, biraz komik biraz aşk masalı birazda yurtseverlik duygusu içeren bir film yani beklediğimden çok farklı olmuş
hem atatürkü ü hemde Osmanlı Devletini küçük düşürecek işler yapan bu filme gitmemelisiniz
ENqiiNhem atatürkü ü hemde Osmanlı Devletini küçük düşürecek işler yapan bu filme gitmemelisinizhayır öyle bir şey yoktu! filmi abartmaya ve yanlış yönlendirmeye hiç gerek yok bu arada osmanlı devletinin son 50-60 senesine bakarsak bundan daha beterdi...osmanlı devleti sadece ''1453 yılındaki istanbul fethiyle oluşmuyor'' biraz araştırın okuyun ondan sonra osmanlı devleti hakkında yorum yapınNot:Ben osmanlı devletini kötülemiyorum sadece filme dayanarak yukardaki arkadaşa uyarıda bulunuyorum!
Kardeşim Ne alakası varya şimdi osmalı ile Atatürk ile adamlar emek vermiş bi film çekmiş konuyu açan arkadaşda gidip gitmemek hakkında bizden yardım istemiş konuyu dallanıp budaklandırmanın ne gereği var kısaca git gitme diye bilirsin
benim tarih sevdam bu saçma sapan işlerin erz etk görmemesi yönünde beni hareketlendiriyor
yok atatürk hiç olmamış
yok Atatürk başına armut düşmüş
sorarım size Osmanlı kendini dalga geçtilecek ne yaptı
Geçmişini bilmeyen gececeğin karanlıklarında ölür.......
Google'de arayın bakalım 'kırmızı Çehhreliler' diye ve ondan sonra eleşytri yapın lütfen
benim osmanlı da sadece osmanlıda da değil haçlılarda bile şöyle birşey vardı komik gelir
Monarşi sisteminde Kral,imparator vs. Allah'ın bütün yetkilerinin kendisinde olduğunu düşünür ve bütün yetkileri kendinde sanardı (düzenden bahsetmiyorm ölümünden tutta kendi zevkine kadar...) Cesur olabiliriz, Kahraman,Onurlu bir devlette olabilirz ama şöyle bi + ları zaferleri,bilimde yaptıklarımızı değilde birde - leri düşünsek ne gibi hatalar olmuş insanların o dönemdeki mantıkları nasılmış diye araştırırsan fazla tepkini önleyebilirsin (ki halen daha devam ediyor)
hadi bırak 1400-1700 arasını artık osmanlı devleti bitmek üzereyken vahdettinin yaptıklarına bak bakalım ... senin ülkeni işgal etmek isteyen devlete nasıl tıpış tıpış gidiyor...
filmi bu gün izledim ve bence gerçekten harika bir filmdi. yeri geldi güldük , yeri geldi gözümüzden yaş düştü. gerçekten izlemeye değer bence...
baştan soylıyım komedı fılmı degıl...
başlığı açan arkadaştan özür dilerim başlığı mahvettiğim için
ama böle konularda hazmedemiyorum illaki karşılığını vermek istiyorum elimde olmayan birşey sırf bunu söylemek için üye oldum anlayın yanı :(
film gayet güzel, sadece komedi filmi degil ata demirer var diye öyle düşünmeyelim. onun haricinde izlenir yani, hoş bişey...
film bir işe yaramaz.. kesinlikle zamanınıza yazık. Komedi namına hiçbir şey yok.. Konuların bazılarınıda o kadar abartmışlar ki aaa Osmanlı Devleti böylemiymiş diyorsunuz. Çok saçma bir filmdi..
komedı fılmı dıye gıtmıssın ama sadece sen yanılmıssın....gunumuzdekı osmanlı cumhurıyetı padişahının yaşam oykusu nasıl olurdu konu buydu ama sen anlamamışsın....filmı begenmeyebılırsın ama karalamayada hakkın yok...
Osmanlı Cumhuriyeti her ne kadar komedi diye tanıtıldıysa da çok önemli msjlar içeren bir film ve bence gerçekten herkesin izlemesi gereken bir film ancak filmin fragmanlarına bakarak yanılmayın çoğu sahne filme bulunmuyor...
Albenisi için gitceksen gitme zaten...verdiği mesajlar son derece önemliydi...aşağı yukarı aynı zamanda çıkan arog ve recep ivedik ile kıyaslanamayacak kadar farklıydı..zaten cem yılmaz yada şahan, ata demirer gibi cesur olamadılar..bu filmde pek çok yere dokundurmalarda vardı..özellikle günümüz için söylersek..
Yanıtıma böyle yorum getiren birinin zaten sadece bu filmi değil herhangi bir filmi anlamasınıda beklemiyorum..
bu filmi anlamayanları yada beğenmeyenleri anlamak güç..bence iyiydi her yönüyle
- 1
- 2