ÖSS yarın, yaklaşık 1,5 milyon genç sınava girecek; ve sınava girenlerin %80'i sınav sonucundan tatmin olmayacak her yıl olduğu gibi, bu hiç değişmiyor. Yarından sonra öğrencilerin üstünden büyük bir yük kalkacak; ben de sınava girmek isterdim aslında; şu an üniversitede okumama rağmen sınava bir daha girmek istememin nedeni ise sınavı kazanma hırsıyla bir ilgisi yok; sadece o havayı stressiz solumak nasıl, onu merak ediyorum.
Seneye ÖSS'de değişiklikler yapılacakmış, mesela ÖSS'den önce liseyi bitirenlere özel bir eleme sınavı yapılacakmış, böylelikle sınava giren sayısını 1,5 milyondan 500 bine indirmeyi düşünüyorlar, biraz hayali de olsa mümkün. Ancak ÖSS'nin yükünü azalsa bile açıkta kalan öğrencilerin sayısı değişmiyor, yani bunun kime ne faydası var anlamış değilim.
Dershaneler de bu maratonda birçok öğrenciye yardım etti sene boyunca. Üniversiteye girmeden önce ben de gitmiştim dershaneye, ama sınavı kazanmamı kendime borçluyum, çünkü dershaneye gittiğim sene değil kendi başıma çalıştığım yıl kazanmıştım. Dershanelerin para tuzağı olduğunu biliyoruz ama 1,5 milyon rakibimizden farkımız olsun diye de buna mecbur kalıyoruz, devlet desen zaten umrunda değil, öğrencilerini unutmuş; dershanelere de gün doğuyor haliyle; şimdi önüne gelen dershane açabiliyor ve bu çok kolay, ufak bir sermayeye bakar, bir de ilk 100'e giren zeki bir çocuk çıkarırsa bir dershane, acaip reklam olur, şimdi ÖSS sonuçları açıklanınca TV'leri bi izleyin, dershanelerin reklam yarışını duygulanarak(!) izleyeceksiniz.
ÖSS sınavına girecek arkadaşlara başarılar diliyorum, inşallah istediğiniz gibi olur...