Arkdaslar benım gıbı bu sene oss ye gırecekler(2009 oss)e tavsıyelerınız nelerdır.sız nasıl hazırlandınız hangı kaynakları kullandınız calısma yontemınız nasıldı....vs bu konularda benı bıraz bılgılendırırmısınız hepınıze teskurler
Oss ye gıreceklere tavsıyelerınız..
ÖSS de en büyük olay nedir biliyormusun? Heyecan. Bilgi falan önemli değil.
Günde 1 saat çalış fazla çalışma. Yaşıtların gibi "çalışmalıyım,kazanmalıyım" edasıyla günde 8 saat çalışma. Psikolojin bozulur.
Sınava gireceğin gün hayatı tabiri yerindeyse "makara" ya al. Hiçbirşey umrunda olmasın, annen,baban, önündeki hayatın,sınav sonucu. Al suyunu ve gir sınava. Etrafındaki öğrencilerin eli ayağı tutuşacak, tikleri başlayacak heyecandan. Sen ise suyundan bir yudum alarak, "AahahAHhah ezikler bi rahat durun" diyeceksin.
Hepsi bu kadar. Fazla uğraşmana gerek yok.
Bu sene üniversiteye yerleşmiş olmanın sevinci içerisinde anlatayım hiko Aslında yaptığım temel şey incelemeydi yani konulardan sınırsız soru çıkarabilir çözebilirsin ama sınırsız soru tipi bulamazsın soruların şekli bellidir mutlaka soru tiplerine özellikle çıkmış sorulara göz at bu öss zaten hep benzer soruyor gerçi bu sene müfredat değişecek diyorlar ama ben hep eski özellikle ÖYS sorularını inceledim,çözdüm.Hatta bir konuya başlamadan önce konuyla ilgili testlere çıkmış sorulara baktım sonra dedim ki bunlar bunlar böyle tarzda soruluyor öylece hedefi vurdum diyebilirim.Ve tabiki "cool" takılacaksın rahat olacaksın neyse benden bu kadar hadi görelim seni...
testlerden çokkonulara önem ver.günde 500 soru çözüyorum demek için çözme. sen konuyu hakim olursan sana soruyu 100 değişik şekilde sorsalar sonucu yine bilirsin ama konuya hakim olmazsan bocalar kalırsın.
ben de öss ye hazırlanıyom sana kendi tavsiyemi vereyim :
öyle uç soruları çözme ya çıkarsa diye çıkmaz çünkü hiç bi zaman çıkmadı çıkmaz da arama öyle soruları onları arıcağına normal soru kalıpları üzerinde pratik yap daha iyi olur
Bi hocaya gidip pirinç okut.. her gün 1 avuç yut..
bence arkadaşlar demiş ama adam akıllı bi yer istiyosan iyi bi çalışma sureci gecirmelisin.oss her sene soruların%20 si hic bi yerd egorunmeyen sorulardn soruyor.bundan dolayı konuya hakim olmak ve kafanın yeni bişey gordumu calışması lazım.yani kafa onemli çalışması lazım.
BENCE bılgısayarını kaldır ve dershanenın verdıgı tum testlerı coz evde cozerım dıye getırme dershanede coz sayısalcıysan eger matematık degılde fen bılgısıne ağırlık ver.. ve daha artık gormıyım senı forumdaaa....:)))
Yani bu konu öyle kısa bir konu değil öncelikle. fakat üniversite öğrencisi olarak sana şunu söyleyim ; düzenli çalış. dershaneye gidiyorsan oradan fazlasıyla yararlan dersaneye gitmiş olmak için gitme. en iyi dershanenin öğreciye vereceği %20 (sen çalışmassan) geriye kalan %80'i sen çalışacaksın. anlamadığın konuları geçme. bazı konular birbirleriyle bağlantılı o konuyu anlamasssan bir sürü soru gider. Heyecen önemlidir fakat hiçbirşey bilmessen suçu heyecana atma (; . günde 3 saat dershane hariç (eğer lise bitmiş böyle yoksa hem okul hem dershane + 3 saat gitmez) çalışsan yeterli olur. ve her hafta sonu o haftayı kısaca tekrar etmem yararına olacaktık yoksa konular unutulur. benden bu kadar Her işin hayırlısı ne diyelim.
Arkadaşlar baya tavsiyede bulunmuşlar ben ek olarak şunu eklemek istiyorum;
Hangi bölümden gireceksin bilmiyorum ama ben sayısalcıydım ve kendi tecrübemi söyliyeyim.
Ben öncelikle neyi kendim çalışarak anlıyabiliyorum, neyi kendim çalışarak anlıyamıyorum, bunları belirledim. Örneğin matematik,geometriyi kendim konu anlatımı kitaplardan çalışarak anlayabiliyordum. Tabi takılıp sorduğum yerler de oluyordu. Öte yandan fiziğin bir çok konusunu kendi başıma anlamaya çalışıyodum ama kafam basmıyodu. Ve kimyanın da bir çok konusu...
Benim önem verdiğim unsurlardan biri buydu.
Bir nevi özelliklerini tanıman, yeteneklerini bilmen...
benim diyecem şey ezber yapma öğren gerisi gelir heyacan yapma.ya kazanamam diye korkma.bu sınava baban veya annen için girmiyosun bu yüzden ailenin sözlerine çok dikkat etme bence.ve nasıl rahat oluyorosan öyle çalış.ben sbs giriyorum daha öss çok var onun içişn çook yorum yapamıyacam.ayrıca öss ye giren bi tanıdığından öğüt al.girmeyyen insanlar nee kadar yorum yapsalar yarısından çoğu yanlış çıkar.gönlünü ferah tut.ve maneviyet çook dua et.anne ve babana karşı hele anne ne yanlış yapma dualarını al.benden bu kaadar dediğim gibi ben össye girmedim ve daha 4-5 seneye kadar girmeyeceğim içimn tutacak tiyolar vremem bunlar bir sınav için genel öğütlerdir.inşallah iyi bir puan alırsın.sağlığına iyi bak.o olmadan olmaz.inş yardım edebilmişimdir.etmişsem saol
Reborn91ÖSS de en büyük olay nedir biliyormusun? Heyecan. Bilgi falan önemli değil.bu konuda cok haklı benim sınava girmeme daha olsada Reborn91 a katılıyomGünde 1 saat çalış fazla çalışma. Yaşıtların gibi "çalışmalıyım,kazanmalıyım" edasıyla günde 8 saat çalışma. Psikolojin bozulur.
Sınava gireceğin gün hayatı tabiri yerindeyse "makara" ya al. Hiçbirşey umrunda olmasın, annen,baban, önündeki hayatın,sınav sonucu. Al suyunu ve gir sınava. Etrafındaki öğrencilerin eli ayağı tutuşacak, tikleri başlayacak heyecandan. Sen ise suyundan bir yudum alarak, "AahahAHhah ezikler bi rahat durun" diyeceksin.
Hepsi bu kadar. Fazla uğraşmana gerek yok.
calış ama stres yapma.....hergün min 2 saat calışmaya ozen goster..haftalık olarak takıldıgın konularda genel tekrar yap...kaynaklara gelince geometri kulvar yayınları soru bankası cok guzel bir kitap..eger mat2 ii degilse güvender ii ama iyiysen fem ve maltepe ii...final in soru bankasını çözme çünkü çok zor...en iyi bildiğim konu parabol ve 2.dereceden denklemlerdi.çözmek istedim ama sadece 5 6 soru cozebildim.....ama eger dereceyi hedefliyorsansa cöz derim...bide konuları herzaman dersaneden once bitir......bu arada ben 2007 de kazandım senin durumunu gayet ii anlıyorum....ALLAH yardımcın olsun...........