öss yerleştirme sonuçları....

webcam
16-08-2007, 11:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
165 mesaj

sınava giren tercih yapan arkadaşlar..
nedir durumunuz?

Kapalı Hesap (38093)
16-08-2007, 11:48   |  #2  
Kapalı Hesap
441 mesaj

ilk yanıt benden olsun gerçi 8 tercih yaptım hepsi kocaeli ünv. dendi (ayrıca kocaeli de ikamet ediyorum). ilk iki sıraya bilgisayar yazdım ama 5. tercihim kocaeli ünv elektrik müh. oldu. içimde bilgisayara girememenin burukluğuÜzgün var ama mutsuz değilim.

TuncaBozkurt
16-08-2007, 12:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Tebrikler Turkdonanim.
Acaba saymex ne yaptı?Kahkaha

ceryan67
16-08-2007, 15:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
527 mesaj

Tebrik ederim turkdonanım. Başarılı bir üniversite hayatın olur umarım.

irfankeskin61
16-08-2007, 15:40   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

Turkdonanım tebrikler. ben de hep elektrik yada bilgisayar üzerine bir bölüm okumayı istemiştim ama olmadı sen yine elektrikle teselli ödülü almışın. Kardeşim de girdi sınava ama puanların aşırı yükselmesinden bahsediyo. (bu seneki öğrenciler seneye 4 yıllık lise uygulamasının oluşturacağı etkiyi pek düşünmemişler. Neyse seneyede ben gireyim artık :))Geçen seneki 291 puanlık KTU uls'yi bu sene 295 ile alamadı. Hatta onu bırak gurbetçi olacak kamu yönetimi ile Hatay'da. Son tercihlerinden biriydi. Bakalım hepiniz için hayırlısı...

Borga-x
16-08-2007, 15:45   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

herkese iyi yerleştirmeler arkadaşlar  yani ÖSYM'de...

sakin_insan
16-08-2007, 16:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
508 mesaj

liseler 4 yıl eğitime geçtiği için seneye liselerin hiç mezun vermeyeceği gibi yanlış bir düşünce var.
şu unutulmamalıdır ki liseler 4 yıl lık eğitime geçmeden önce lise eğitimi 4 yıl olan liseler vardı.
bunlar;
anadolu liseleri,fen liseleri, süper liseler vb.(hazırlık olan liselerdir.)
bu liseler seneye mezun verecekler. 2008 de yeni, lise mezunu olmayacak diye düşünüp seneye sınava girmeyi planlayanlar dikkat etmeliler...

Kapalı Hesap (38093)
16-08-2007, 16:10   |  #8  
Kapalı Hesap
441 mesaj

sağolun arkadaşlar. az önce oss 2007 taban puanlarına baktım. 6 puanla kocaeli bilgisayar ikinci öğretimi kaçırmışım. gerçi böyle bir sınav yüksek bir fark ama 4-5 yanlışımı doğru yapsam olurmuş.  herneyse kısmette bu varmış. belki yatay geçişle şans bulurum ilerde. herkese tekrar teşekkür ederim.

cem123
16-08-2007, 19:51   |  #9  
Yıllanmış Üye
127 mesaj

Tüm Öss ye giren arkadaşlar için hayırlısı olsun.bende seneye girecem sınava allah izin verirse.  en büyük hayalim bilgisayar öğretmeni olmak...

globalerol
16-08-2007, 19:55   |  #10  
Yeni Üye
39 mesaj

merhaba arkadaşlar bu burs nedir acaba (hoş konudışında bir konu açtım ama) tam olarak ne olduğunu buğünden beri tam olarak anlayamadım bazıları devlet para veriyor diyor bazılarıda devlet ögrenim ücretlerini karşılıyor diyor...

irfankeskin61
17-08-2007, 00:53   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj
sakin_insan
liseler 4 yıl eğitime geçtiği için seneye liselerin hiç mezun vermeyeceği gibi yanlış bir düşünce var.
şu unutulmamalıdır ki liseler 4 yıl lık eğitime geçmeden önce lise eğitimi 4 yıl olan liseler vardı.
bunlar;
anadolu liseleri,fen liseleri, süper liseler vb.(hazırlık olan liselerdir.)
bu liseler seneye mezun verecekler. 2008 de yeni, lise mezunu olmayacak diye düşünüp seneye sınava girmeyi planlayanlar dikkat etmeliler...
Düz liselerin 4 senelik olması, gerekçeleri, önceki ve yeni uygulama planları vs üzerine çalışan bir doktora ev arkadaşım var. Vurgulamaya çalıştığım senin anlattığın şey değildi. Sadece yerleştirilemeyen arkadaşların üzülmesine ve amaçlarını terketmelerine gerek yok demek istedim. Seneye şanslarının daha fazla olabileceğini açıklıkla söylüyorum. Gerçi elinizide çabuk tutun herşey mezun olmakla bitmiyor. iyi bir meslek düşünenler için artık kariyer şart oldu. Durun bakalım hayata daha yeni başlıyorsunuz sayılır.
Turkdonanım
sağolun arkadaşlar. az önce oss 2007 taban puanlarına baktım. 6 puanla kocaeli bilgisayar ikinci öğretimi kaçırmışım. gerçi böyle bir sınav yüksek bir fark ama 4-5 yanlışımı doğru yapsam olurmuş.  herneyse kısmette bu varmış. belki YATAY geçişle şans bulurum ilerde. herkese tekrar teşekkür ederim.
Dikey geçiş Türkdonanım hatta istersen çapraz ;) İstersen çift anadal (3,20 aka. ort.) ya da sertifika programına da (2.70 aka ort) katılabilirsin (kendine güveniyosan tabi). Puan ve şartlar üniversitelere göre değişebilir tabi. Bu arada ortalama 4 üzerinden unutma.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 17 Ağustos 2007 00:59
irfankeskin61
17-08-2007, 01:08   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Küresel Erol arkadaşım. Burs öğrenim süren boyunca aldığın karşılıksız para kredi geri ödemesi olan bir nevi borçtur. Genel olarak bilinen öğrenim(eski adıyla basbakanlık) bursu, öğrenim kredisi ve katkı kredisi var. Öğrenim bursu aylık karşılıksız para, öğrenim kredisi hesabına yatan aylık borç para, katkı kredisi de devletin senin adına ödediği harç ücretidir. Geri ödemelidir. İkinci öğretimler katkıdan yararlanamaz. Bunlar kalvuzda vardı. Zahmet edip bi okuyun arkadaşalar. Sonuçta bu sizin hayatınız. Bunları bilmeniz gerekir. Ayrıca öğrencinin maddi durumuna göre farklı kurumların verdiği burs ve krediler de var. Vakıf bursu, üni. bursu, milli eğitim, belediye, özel vs. Artık araştırın bunları (MADDİ DURUMUNUZA GÖRE SEÇİN). Öğrenim kredisi ile başbakanlık bursu açıkgöz geçinenlerin bilinçsiz davranması üzerine tekelleşti. Yaptığınız işlemlerde biraz da vicdanınızı yoklayın.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 17 Ağustos 2007 01:15
Kapalı Hesap (38093)
20-08-2007, 17:44   |  #13  
Kapalı Hesap
441 mesaj
irfankeskin61
Turkdonanım
sağolun arkadaşlar. az önce oss 2007 taban puanlarına baktım. 6 puanla kocaeli bilgisayar ikinci öğretimi kaçırmışım. gerçi böyle bir sınav yüksek bir fark ama 4-5 yanlışımı doğru yapsam olurmuş.  herneyse kısmette bu varmış. belki YATAY geçişle şans bulurum ilerde. herkese tekrar teşekkür ederim.
Dikey geçiş Türkdonanım hatta istersen çapraz ;) İstersen çift anadal (3,20 aka. ort.) ya da sertifika programına da (2.70 aka ort) katılabilirsin (kendine güveniyosan tabi). Puan ve şartlar üniversitelere göre değişebilir tabi. Bu arada ortalama 4 üzerinden unutma.
bak beni de yanılttın. ben meslek liseli çıkışlı değil anadolu lisesi çıkışlıyım. kazandığım yer 4 senelik lisans programı. dikey geçiş a.ö.f. veya myo okulu gibi (önlisans) yerden örgün (4 yıllık) öğretime geçmek için; yatay geçişse bir fakülte, myo veya açıköğretimin bir bölümünden diğer bir bölümüne geçmek -ki benim düşündüğüm de bu. elektrikten bilgisayara. kocaeli ünvnin sitesinde gerekli açıklamaları okudum. bu mesajı da yanlış anlaşılmaları düzeltmek maksadıyla yazdım. teşekkür ederim.