otomatik boot yapma

ayar1994
23-09-2008, 20:47   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
107 mesaj

bazı videolarda gördüm format atarken bilgisayar otomatik boot yapıyor yani biosa girmeden format atmaya başlıyor.bunu nasıl yapıyor ve her bilgisayarda oluryor mu?

YasarS
23-09-2008, 20:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj

Katılımsız yüklemedenmi bahsediyorsunuz yoksa boot seçeneklerindenmi pek anlayamadım.Anladığım kadarıyla windowsu kurarken bilgisayarın size aşamalarda ihtiyaç duymadan yükleme yapmasından bahsediyorsunuz.Bunun için çeşitli programlarla windows üzerinde oynamalar yaparak yapabilirsiniz.Örneğin Nlite programıyla.

stern
24-09-2008, 09:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Bios içerisnde boot etmek için için cd-rom'u bir defa seçersen eğer sonraki yapacağın kurulumlarda yine bios içersinde herhangi bir ayar yapmana gerek kalmayacaktır. yani her kurulumda gidip first boot drive olarak cd-rom'u seçmek zorunda değilsin

braınıac
28-09-2008, 11:00   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

ya abicim boot ne demekkkSoru

muammerturkmen
28-09-2008, 22:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
359 mesaj

boot bios denilen sistemin tüm donanımları tarayıp sorunsuz olduğunu anladıktan sonra hard disk cd-rom floppy ve çıkarılabilir medya gibi ortamlarda eğer boot un anladığı dilden bir sistem başalangıcı varsa o sistemi başlatma işlemidir (basitçe anlatmaya çalıştım :S), gelelim olaya büyük ihtimal sizin sisteminiz hdd den boot ediyordur, onu cd ye boot menüsüne girerek f2 del vb. vb. tuş kombinasyonuyla girebilirsiniz, advanced bios settings de first boot device yada üstten boot menüsü ve boot device ... den ayarlayabilirsiniz, cd yi başta açtırmak avantaj değil dez avantajdır çünkü zaman kaybı yaratır cd tarıcakta okumaya çalışcak sonra anlıcakta içi boş yada içindeki cd de boot sector yok yada dvd-rom sa iş daha zor kolay gelsin kardeş :(, başlangıçta arkara arkaya devamlı devamlı devamlı (boot sırasında düt sesinden sonra)f8 tuşuna basarak cd yi seçersiniz ve sisteminiz cd den başlar

Son Düzenleme: muammerturkmen ~ 29 Eylül 2008 01:31