arkadaşlar herhangi bi cd veya usb taktığım zaman otomatik kullan gelmiyor. eylem seçmemi isteyi işaretliyorum ama gene olmuyor. sistemin de autorun kava avmo vb. türler şeyler de yok. nasıl hallederim
işletim sistemim : windows xp pro. sp3 + vista yama
otomatik kullan çalışmıyor yardım
başlat<çalıştır<regedit<HKEY_LOCAL_MACHINE<System<CurrentControlSet<Services<CDRom- sağ taraftaki "Autorun" değerine çift tıklayın ve 1 yazın.
HKEY_CURRENT_USERS\Software\Microsoft\Windows\Currentversion \Policies\Explorer anahtarına gel ve buradaki NoDriveTypeAutoRun'ın değerinin 95 00 00 00 olup olmadığına bak eğer değilse değiştir.
evet 95 00 00 00 yap sonrada bilgisayarı yeniden başlat.
tayartekin16 tılık mı 10 dalık mıorada başka bir şeyi elleme sadece değer verisine 95 yaz.Son Düzenleme: Kylie ~ 20 Şubat 2009 19:28
çift tıkladıktan sonra değer verme kutucuğunun yanında iki seçenek var ya onaltılık yada ondalık hangisini seçeyim ayrıca 95 00 00 00 bunun aralarında boşluk olcak mı
bişi seçme çıkan kutucuğa 95 yaz tamam de sadece sonrada yeniden başlat.
olmuyo olmuyo olmuyo. boşverin artık sizide meşgul ettim
xp'i cd'ni takıp onarım yap o zaman sistem ayarlarında bir sorun var senin.
evet yeniden başlattım ama yine olmadı
acaba biosla ilgili bi sorun mu zaten bende disket sürüc olmadığı halde bilgisayrımda disket A gözüküyor
www.hardwaremania.comSu ana kadar degisik bir cok tweak programiyla bu isi kolayca yapmaya calistim ama iclerinde en etkili olani Microsoft'un desteksiz bi sekilde halka sundugu TweakUI isimli ufak, bedava bir program oldu.TweakUIRegistry'deki ilgili yerleri kendi basiniza kurcalamaktansa bu programi kullanmak hem cok daha kolay hemde guvenli.
Programi kurduktan sonra listede sirasiyla My Computer'u sonra AutoPlay'i acin ve Drives listesinde surucunuzun isaretli oldugunu kontrol edin, sonra Types kismindaki 2 seceneginde isareti olmasi gerekiyor.
es-lowdegeri 95 yapıp restart attınızmı sisteme ?konunun başında belirttimolmayan nedir acep :)
es-lowama regeditten de olması lazım %99 makinada bi sorun war
boş verin böyle kullanayım artık hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum
tayartekinama regeditten de olması lazım %99 makinada bi sorunisterseniz bi deneyin ? bu program süs amaçlı çalışmıyor elbette kayıt defterinede el atar...yinede siz bilirsiniz...
iyi akşamlar