Otomatik Kullan ve Dosyalar

HPQ-User
21-09-2010, 15:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bilgisayarkurdu sormuş:
hocam benim bilgisayarımın özellikleri x4 çekirdekli amd althon processor II 1gp ekran kartı 2gp ram.iki sorum var size.ilk sorum şu:otomatik kullan ekranı gelmiyor.yani cd-dvd-usb v.b şeyler taktığımda otomatik kullan ekranı çıkmıyor.mecburen elle bilgisayarımdan tıklatıyorum.bunu nasıl çözebilirim.ikinci sorum ise bilgisayarım gayet hızlı ama dosyalara tıkladığımda çat çat diye dosyaları açıyor ama geri dediğimde senki geri butonu kasıyor gibi 2-3 saniye bekliyor ve öyle geri işlemini yapıyor.birde hocam format atmak zararlımı bunu sorcağım.öyle fazla format atan biri değilim ama bunuda öğrenmek istiyor.cevabınızı beklişyorum hocam.şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
x4 çekirdekli amd althon processor II 1gp ekran kartı 2gp ram 160gp hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.9) Gecko/20100824 Firefox/3.6.9

DarkFaLLen
21-09-2010, 23:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
133 mesaj

Otomatik Kullan özelliği etkinleştirilmemiş olabilir. Otomatik Kullan özelliğini etkinleştirmek için şu adımları uygulayın:

1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
  2. regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
  3. Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulup tıklatın: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom
  4. Autorun anahtarını çift tıklatın ve Değer verisi kutusunda sıfır mı, yoksa bir mi görüntülendiğine bakın.
    • Autorun değeri 1 ise 5. adıma gidin.
    • Autorun değeri 0 ise Autorun anahtarını sağ tıklatın ve sonra Değiştir'i tıklatın. Değer verisi kutusuna 1 yazın ve Tamam'ı tıklatın.
  5. Aşağıdaki alt anahtarı bulup tıklatın: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  6. Değerini görmek için NoDriveTypeAutoRun anahtarını çift tıklatın. Değer 0xb5 ise, Otomatik Çalıştır özelliği CD-ROM'lar için devre dışı bırakılır. Otomatik Çalıştır özelliğini etkinleştirmek için şu adımları izleyin:
    1. NoDriveTypeAutoRun anahtarını sağ tıklatın.
    2. Değiştir'i tıklatın.
    3. Değer verisi kutusuna 91 yazın.
    4. Onaltılık öğesini seçin ve Tamam'ı tıklatın.
  7. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
Ya da;

CD-ROM erişimini yalnızca yerel olarak oturum açan kullanıcılarla sınırla seçeneği devre dışı bırakılmış olabilir. Bu seçeneği etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
  2. kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
  3. Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulup tıklatın: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
  4. Gezinti bölmesinde, Veri'nin altındaki allocatecdroms değeri 0 ise 5. adıma gidin.
  5. Gezinti bölmesinde, Veri'nin altındaki allocatecdroms değeri 1 ise allocatecdroms anahtarını sağ tıklatın ve sonra Değiştir'i tıklatın.
  6. Değer verisi kutusuna 0 yazın ve Tamam'ı tıklatın.
  7. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
Not : Alıntı

Diğer sorunlarına cevapta umarım diğer arkadaşlarından gelir. Kolay gelsin