PC de ki oturum ismim formattan sonra değişmiş bilgisayarcı kafadan isim yapmış.şimdi oturum ismini tekrar eski haline nasıl getirebilirim.
OTURUM İSMİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR
Mustafa@PCBaşlat/Denetim Masası/Kullanıcı Hesapları/Burdan değiştirebilirsin,fakat bende de o yöntemlede değişmiyorŞuan XP olmadığı için fazla ayrıntılı söyleyemedim ama genel itibariyle oradan değişiyor.
Yahu o menüye her yerden girebilirsiniz. En kolayı, aşağıdaki resimde işaretlediğim yeri tıklayın:
eltahirYahu o menüye her yerden girebilirsiniz. En kolayı, aşağıdaki resimde işaretlediğim yeri tıklayın:Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 30 Mayıs 2009 15:21
arkadaşlar kullanıcı hesaplarından kull. ismi değiştirme seçeneği yok.napabilirim?sonradan kull.hesap adı değiştirilemiyormu yoksa,format atarken yapmak gerekiyodu gibi geldi bana.
2.sorum: bilg. yöneticisini kullanıcı olarak atamış.ben bi yerde,pc yi bilg. yöneticisi üzerinden kullanılmaması gerektiini okumuştum yani ayrı bi kullanıcı hesabı atamak pc için,daha güvenlikli olur gibilerden bi yazıydı.bu konuda bilgisi olan varmı?
1. Orada "Perfect-Bilgisayar Yöneticisi" seçilebiliyorsa, onun içinde gerekli düzenlemeleri yapmanız lazım. XP kullanmadığım için tam olarak şudur diyemiyorum.
2. Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız, tabi ki daha güvenlidir, yönetici olmayan bir hesap kullanmak. Ama bu size bazı kısıtlamalar getirecektir.
hesabımla ilgili sadece kullanıcı resmi ve parola değişikliği yapılabiliyo.hesap ismiyle ilgili değişiklik seçeneği yok.kullanıcı hesaplarından başka ayar yeri yokmu arkadaşlar?bilen varmı
sandrafhesabımla ilgili sadece kullanıcı resmi ve parola değişikliği yapılabiliyo.hesap ismiyle ilgili değişiklik seçeneği yok.kullanıcı hesaplarından başka ayar yeri yokmu arkadaşlar?bilen varmıYahu var işte orada. Değiştiriliyor:
Yine değişmiyor ise...
Pc açılırken F8 e bas.Güvenli Modda çalıştır.
Denetim masası/Kullanıcı hesapları/Buradan istediğin ayarı yaparsan daha yetkili bir sekilde ayarlarsın çünkü güvenli moddasın ;)
Başka bir alternatif daha var;
Bilgisayarım/Yönet/Bilgisayar Yönetimi/Yerel Kullanıcılar ve Gruplar/Users/Admin (burada adminin üzerine sağ tıklayıp yeniden adlandır tıkla ve istediğini yazıp boş bir yere sol tıkla.Sonra başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Kullanıcı Hesapları(burda isim değişikliğiini görmen lazım) kolay gelsin..........
Eltahir'e katılıyorum kullanıcı hesaplarında b.yöneticisini tıklayınca en üstte adı değiştir seçeneği var ben değiştirebiliyorsam herkes yapabilir
Bildgim kadariyla Kullanici ismi degistirilemez yeniden admin larak kullanici ismi acip onunla oturum acip eskiyi silmesi gerekiyor.
Regeditle falan bir seyler oluyorsa bilemem ama öyle bir secenek ve öyle bir imkan olmadigini biliyorum.