Merhaba
Kullandığım outlook 2010 da dikkatimi çeken 2 problem var. Bir tanesi bana gelen bir iletiyi "ilet" butonuna basıp 3ncü bir kişeye ilettiğimde outlook iletilen epostanın üzerine "ok" işareti koymuyor. Bunu yanıtladığım bazı epostalarda da yapıyor. İkinci bir deneme yaptığımda bu sefer ok işaretini koyuyor. Bazen de ilk denemede bu işareti koyabiliyor yani kararsız bir durum sözkonusu. Fakat çoğunlukla ok koymadığı için hangi mailin cevaplanıp cevaplanmadığını anlayamıyorsunuz. Ayrıca gönderdiğim mailları bazen "gönderilmiş öğeler" klasörüne almıyor. Sanki bir mail göndermemişim gibi. Sırf bu yüzden bazı epostaları üstüste gönderiyorum farkında olmadan. Bu tür bir sorun yaşayan var mı? Bunu nasıl aşabilirim. Sırf bu garip sorun yüzünden 2003'e geri dönebilirim. Kullandığım sürüm ms 2010 pro plus vl edt.
Outlook 2010 da Gözlemlediğim 2 problem???
izinler nedeni ile yapıyor o pisliği ve çok saçma bir yazılı autlok 2010 cıvıtmış sözde bulut mimarisi uydurmuşlar ama bulut mulut hikaye amele işi bir ürün çıkartmış durumdalar. windows autlok express yerine üretilen live mail yazılımın aynısını autlok 2010 yazılımında kullanmışlar saçmalığın daniskası. eski autlok 2007 üzerinde bu tip sorunlar olmadığı gibi kullanıcı hesabına ait profil görüntülerine müdahale olayıda sıkıntılı 2010 larda.
tek beğendiğim güzel yani linux sistemlerden çalıntı otamatik sunucu tanımlarını getirebilmesi fakat oda sınırlı kullanıma olanak tanıyor. thunderbird ile daha kullanışlı autlok. 2010 yerine thunder bird daha mantıklı ayrıca yedekleme yazılımıda mevcut tüm detayları ile autlokta hesap ayarı almak gibi bir şans yok sadece 3. parti bileşenler ile autlok kullanıcı profili yapılandırma dosyası oluşturularak alınabiliyor yedek.
izin olayını hesap ayarlarından yapılandırabiliyorsun fakat sp1 sonrası bu sorun giderilmişe benziyor bende o kutucuk kalkmış durumda.
Yanıtın için çok teşekkür ederim. Bu sorun yüzünden sistemden bile şüphe etmeye başlamıştım. SP1 kurarak tekrar deneyeceğim. Outlook 2010 kullandığı pst dosyasını 4 hesap tanımlı olmasından dolayı 4 e ayırdı. Sırf bu sorun yüzünden geriye doğru uyumluluk problemlerini düşünerek outlook 2007 ye veya 2003 e dönemedim. Umarım sorun çözülür çünkü bu 4 pst dosyası çok fazla içeriğe sahip aksi takdirde uğraştıracak.
Bomboş sisteme 2010 u tekrar kurdum. Kendi kendine gidip belgelerim klasörü içerisindeki ms outlook dosyaları isimli klasör içindeki pst nin bir tanesini posta teslim klasörü olarak işaretleri. Daha hesap bile oluşturmadan. Hesap açınca bu sefer app_data içine farklı bir pst açtı. Outlookta da 2 aynı isme sahip inbox oldu, hakkaten anlamak güç karman çorman bişeyler yaptı. 2003 te pst yi yapıştırdığım anada herşeyim geliyordu. Şuan eski mailları görmüyor çünkü gerçek pst yerine başka bir dosya oluşturdu app.data/local içinde. Registry bile girip temizlemem rağmen düzelmedi.