outlook express diğer pc mailler gelmiyo

HPQ-User
13-09-2007, 17:45   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

MeSSeRSCHMiTT sormuş:
MERABA ağdan pcler birbirine bağlı. 1. pc de outlooka mailler geliyor. 2. pc ye pop3 haricindekiler geliyor. problem bu detaylara gireyim:
1. pcde aoutlook kullanıyoruz ve aynı hesabı 2. pc yede ayarladım .maksat ordanda maillere bakalım outlook tan. size maili yazdığım günden bir kaç gün öncesine kadar hiç bir sorunuzmu yoktu. hatta BİRİNCİ PC VE İKİNCİ PC beraber outlook açıkken aynı anda mailler geliyordu pop3 hariç veya dahil heryerden. neyse bir kaç gün önce 1.pc çöpe attım yeni pc aldım haliyle birinci bilgisayarım değişti. outlook ayarladım ve maiiler heryerden sorunsuz geliyor. yanlız 2 pc ye ne olduysa ben birinci pc yi değiştirdikten sonra 2. pc ye pop3 mailler gelmez oldu.  

problemi çözmek için neler yaptığımıda anlatayım:

2. pc de outlook 5 di sürüm 6 yaptım

pc leri aynı anda outlook açmadan denedim ama yok gine gelmiyor 2. pcye

pop3 mail gelen noktayla görüştüm. mail attılar filan hepsi göründü 2. pcde ama pop3 mail  gelen noktanın yardım masası idi bana mail gelen yer. neyse pop 3 mail gelen noktanın bizzat kendisinden mailler gine gözükmedi.

tekrar ayar çektik 2. pc ye ve 1. pc ye yani outlooklarına ama yok 2. pc de gine görünmüyor pop3 ten gelen mailler

tekrar görüştüm bir kaç defa üstelik bana kendilerinden böyle bir sorunun kaynaklanmadığını söylediler

diğer mailerden yani mynet hotmail gmail vb. hepsi görünüyo aynı anda her iki pc dede ama bu lanet olası pop3 nokta gözükmüyo 2. pc de.

anlayamadığım aslında şu: nasıl olurda ben 1. pc mi değiştirince 2. pc me mailler gelmez pop3 ten.yav kel alaka bi sorun.  

bu arada şunuda bilmeniz gerekir heralde: adına 1 dediğim pc benim ilk outlook kullanmaya başladığım pc. 2. pc mi daha sonra başladım kullanmaya ve yaklaşık 1 senedeir kullanıyordum. taki bir kaç gün önce 1. pc mi değiştirinceye kadar.  

evet bu mübarek aydayız sorunumu halledin veya halletmeyin yetrki kaale alıp cevap verin yetr ben ginede size dua edicem. kolay gelsin görüşmek üzere.


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
gerek olmadığını düşünüyorum

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; tr; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6