Outlook Express ve 2 pc arasında tek database

aoral
28-04-2009, 13:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba

Bir dış e-mailimiz var ve bu domainden mailleri outlook express ile çekiyoruz.Her iki pc e de e-mailler düşüyor.Lakin bir yerlere e-mail gönderdiğimiz zaman gönderilmiş öğeler her 2 pc de bağımsız olduğu için bu sefer ayrı ayrı saklanıyor.

Bu gönderdiğimiz e-mailleri 2 pc den de gönderdiğimizde tek pc de görüyormuşuz gibi nasıl görürüz.Yani 2 pc tek gönderilmiş öğeler veya tek database...

Var mı böyle bir yazılım veya outlook express içerisinden bir ayar...

H@ckerCesur
28-04-2009, 13:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Böyle birşey duymadım. Mantıken de bana uymadı. Benim bildigim tek pcden gönderir alırsın. Birden fazla hesap olur da bu dedigini anlayamadım.

Fakat şöyle bir alternatif sunayım:
bilgisayar 1
bilgisayar 2 diyelim.
mailleri 1. bilgisayar ile gönderin. Sonra birinci bilgisayarın outlook yedegini 2. bilgisayara aktarın.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 28 Nisan 2009 14:00
aoral
28-04-2009, 14:07   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Neden olmasın.2 bilgisayar e-mail alıp veriyor.Ve bu e-mailler bir databasede toplanıyor.Neden 2 database 1 database olmasın.Çünkü neden biz mesela geri dönüp tekrar tekrar nerelere ne göndermişiz bakıyoruz.O yüzden server sistemlerinde mesela exchange de böyle yapılabiliyor ama 2 xp kullanıcısı arasında tek outlook express database i neden olmayabilir. Ki böyle birşey herkese lazım olabilir...

Evde 2 pc var.Bir pc de sipariş takibi yapıyorum ve excel formatında bu verileri goodsync diye bir programla senkronize ediyorum.Ama 2 dosya her zaman aynı kb lerde ve içerikleri hep aynı...

Outlook ta 2 farklı kişi farklı e-mailler gönderiyorlar ve 2 kişide bu gönderilmişleri takip etmek istiyor.Nasıl olacak?

suskunetna
11-07-2009, 17:30   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: aoral  
Merhaba

Bir dış e-mailimiz var ve bu domainden mailleri outlook express ile çekiyoruz.Her iki pc e de e-mailler düşüyor.Lakin bir yerlere e-mail gönderdiğimiz zaman gönderilmiş öğeler her 2 pc de bağımsız olduğu için bu sefer ayrı ayrı saklanıyor.

Bu gönderdiğimiz e-mailleri 2 pc den de gönderdiğimizde tek pc de görüyormuşuz gibi nasıl görürüz.Yani 2 pc tek gönderilmiş öğeler veya tek database...

Var mı böyle bir yazılım veya outlook express içerisinden bir ayar...

İşyerinde 2 bilgisayar var ve bende aynen böyle yapmak istiyorum fakat hiç bir bilgim yok yardımcı ollursanız sevinirim. teşekkür ederim