arkadaşlar resimde gördüğünüz gibi bir oc işlemi gerçekleştirdim. antalyada yaşıyorum oc yaptıktan sonra cpu sıcaklıgım bosta 40 derece , %100 de ise maximum (prime95 ile yarım saat test edildikten sonra) 65 dereceyi gördü bu değerler sizce çokmu fazla bana bi akıl verebilirmisiniz
psu 500watt
ekrankartı sapphire 6850
rem 4 gb ddr2 800
işlemci dualcore e6500
anakart ga-g31m-es2l v2
yorumlarınızı bekliyorum değerli arkadaşlar
overclock bilenler yardım lütfen
Ekran kartınla oyunları hangi ayarda açıyorsun ? Kasma yapıyormu pentium e 6500 ile amd hd 6850 sorum bu
oyunları açarken ekran kartından işlemcimden sıkıntı çekiyordum onun için oc yaptım suan gta4 ü full grafikle 30 fps de oynayabiliyorum :)
Bendede pentium e6600 var hd 6850 almayı düşünüyordum
kart bakımından sorun yok ama işlemcine biraz oc yapman gerekebilir ben suan çok memlunum karttımdan :)
3.06 ghz gayet yeterli oc yapmayı düşünmüyorum.
O sisteme oc yaparsan elinde kalma riski % 100 hiç bir şeye dokunma
Arkadaşım.,
Anakartlarda ölçülen sıcaklık değerleri farklılık gösterebiliyor.
Örneğin, aynı işlemci ile yapılan ve farklı anakartlarda ölçülen sıcaklık değerleri :
ASUS 65C,ABIt 60C,MSI 55C Arada 15 derece fark Olabiliyor.
" işlemcim için optimal ve sınır sıcaklık ne olmalı?" diye sorarsanız cevabım : 60-70 derece arasında işlemci sıcaklığı normal gözüküyor. Bana kalırsa, anakart markanıza göre 70-75 Sonrası Kırmızı çizgidir tedbirli olmakta fayda var. Ben BIOS?dan uyarı sıcaklığını 75 C ayarladım. Anakartınızın markasına göre bu rakam değişebilir tabii ki.