Overclock dan sonra sı çalışmıyor

HPQ-User
16-09-2008, 13:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

melik173 sormuş:
BEn overclock daha önce hiç yapmadım denemek istedim denedim ayarlarla biraz oynadım açtım bi fark olmamış birazdaha oynadım saveexit dedim ve pc bi daha açılmadı her şey çalışıyor fun lar fala herşey fakat görüntü gelmiyor bios a falanda giremiyorum ama pc çalışıyor yardımcı olurmuysun?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
2 gb ddr2 ram ati radeon x1550 ekran kartı intel core 2 duo işlemci MSI anakart güç kaynağı 230 V

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; GoogleT5)

DsR
16-09-2008, 13:33   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

sanırım ekran kartı ayarlarıyla oynamışsın bi şekilde pcnin ayarını geri alman gerekir bunu eğer varsa tv kartı ile tv ye bağlayarak yapabilirsin

melik173
16-09-2008, 13:46   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

Ben ekran kartının ayarlarıyla oynadığımı zannetmiyorum sadece bios la oynadım (pc den fazla anlamıyorum iş donanım olunca) eğer ekran kartı nın ayarlarını bozduysam tv kartından başka yolu yok mu? tv kartım yokta eğer sorun ekran kartındaysa zaten almayı düşünüyorudum bu vesileyle almış olurumEmin değil

Diablotical
16-09-2008, 14:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

Sisteminin yaptığın OC li frekanslarda çalışamıyor. yapman gereken anakart pilini çıkartman ve 5 dk beklemen yada pili çıkartınca pil yuvasındaki + ve - uçları bi iletken le birbirine dokundurman  tabiki fişi çektikten sonra yapacaksın bu işlenleri
OC işlemi çok yavaş yapılmalıdır,frekans değerlerini çok az az artırmalısın her artışından sonra belirli testlerle test etmelisin.
eğer PC açılmıorsa sınıra ulaşmışın demektir. en son stabil çalışan ayarlara geri dönerek tekrar ağırr bi stres testinden geçirerek ideal değerleri bulabilirsin.
eğer yaptığın OC sana %10 dan daha az performans artışı sağlıyorsa yaptığına ve riske attığına değmez.Hiç uğraşma
saygılar

melik173
16-09-2008, 14:34   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

Yardımlarınız için çok teşekkürler ama ben kendim buldum ram leri çıkartıp 1 2 dkk bekledim ve geri taktım çalıştı yinede sağolun :D