Overclock yapmak istiyorum.
Sistem Özellikleri :
Işlemci : Intel Pentıum 4 CPU 2.80 GHz ( 2 Çekirdek)
RAM : 1 GB Hynix + 1 GB Kingston RAM ( 2 GB )
Ekran Kartı : Nvidia Ge Force FX 5500 ( 256 MB )
Direct : Direct X 9.0c
Anakart : ASUS P4V8X-X
Soğutucu Sayısı : 3 ( Işlemci üstündeki soğutucu , kasa arka kapağa takılı soğutucu , yan kapağa takılı soğutucu ) ( Resimde Var )
Sizce bu sisteme nasıl bir overclock yapılır ?
Riva tuner ile ekran kartının standart olan 250mhz/133mhz olan hızını 300mhz/170mhz hızlarına getirebilirsin sonrada bios menüsünden işlemcinin hızını 2.8Ghz,den 3.2Ghz,e çıkartabilirsin ve sonra everst ile sıcaklık testi yapabilirsin.
öncelikle yardımın için teşekkür ederim ancak overclock %10 (otomatik ayar) 3.07 ghz oluyor sence 3.20 ghz zorladığımda ısınma problemi olabilirmi ?
Burda önemli olan işlemci sıcaklığından önce kararlılıktır ,sistem kararlılığını tutturduğunda sıcaklık sorununu işlemci fanı alarak çözebilirsin ama önce işlemcinin-ram,lerin-anakartının sınırını bulmakta sorun ve ayrıca P4 işlemciler zaten yüksek sıcaklıklarda çalışıyorlar,bios menüsünden otomatik olarak değilde el ile yapılan bölümden tek tek 3.1Ghz sonra 3.2Ghz dene ama her seferinde sistem kararlılık ve sıcaklık testleri yap ve ram,lerede fazla yüklenme .sisteminin zaten belli bir sınır vardır onu bulunca ya mavi ekran gelir veya sistem donar anlarsın sınırda olduğunu ama her şeyden önce ve önemli olan POWERSUPPLY . eğer 300Watt kalitesiz bir powersupply ile bunları deneyeceksen bence hiç yapma ?
rivatuner ile o ayarları nerden yapıcağım ?
bi kasayı açıp bakmam lazım kaç W olduğuna ,) 'overclock yapılmaz' haklısın bu oyuncak demi neresine yapalım O\C :) Peh.
ya bırakın arkadaş yapsın o.c sini zaten pentium 4 işlemciye nekdar o.c yapılacak :D ben bile pentium D 820 2.80ghz işlemci 2gb ram 667mhz 320gb hdd 9400gt axle 128bit ekran kartı bu sisteme o.c yapamıyorum anakart zaten dandik(asrock conroe945gdvı)3.20 görmüyor bile ısınma sorunuda yok ancak stability testinden bir türlü geçemedi :D
o.c ile pc yakarsın diyen akıllılarada tek bir lafım var bios ayarları ile nekadar oynarsan oyna cpu fps frekansıyla oyna zaten sistem 2 defa açılıp kapanır ve bios ayarlarını sıfırlar pc falan yanmaz yani evet psu biraz sakat ama zaten çok güç çeken bi sistemin yok bi dene derim çünkü biz yapma desekte sen yapıcan normal stok fanlar bile 3.50ghz kadar soğutur korkma ama o sisteme 3.20ghz bile zor görür
O sisteme overclock yapsan nolcak boşver ya uğraşma çünkü aynı işlemci ve ekran kartı bende vardı. Ekran kartına riva tunerden, işlemcine biostan yapacaksın. Eğer anakartın destekliosa. Ve senin psu çok düşük Watt az bi overclock yapsan o sistem görüntü vermeyecektir. Ayrıca işlemcin çift çekirdek değil tek çekirdek hayper thearding özelliğinden çift işlem parçacığı var, prescott işlemci yani ondan yapsan nolcak dedim.