Arkadaşlar amd 5000+ işlemcim var acaba sağlıklı bir şekilde nereye kadar nasıl overclock yapabilirim.
Overclock
Arkadaşım aynı tür işlemcide olsa bir birlerini tutmuyor ÖR:Sen 5000+ ile varsayalım 3 GHZ yaptın. Aynı işlemci ile bir başkası en fazla 2,8 de takıla bilir. O işlemci ile 3,160 GHZ rahat görüyorlar. Tabi sen biraz tedbirli ol :))
YasinC. Tabi sen biraz tedbirli ol :))süten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş
psu yu gümletince adam ne yapsın:)
Arkadaşlar high power 650 watt psu var daha ayrıntılı yardımcı olabilecek yokmu.
Geçin siz dalganızı ben bir alayım PSU mu GTX295 mi de takınca görürüm sizi
inşallah onuda gümletmedi bu sefer hem psu gümler hemde baban seni gümletir:):)
yani yasin kesin dayanamayıp yapar bence
GRC8213Arkadaşlar amd 5000+ işlemcim var acaba sağlıklı bir şekilde nereye kadar nasıl overclock yapabilirim.ana kartının sağında solunda küp şeker büyüklüğünde siyah küçük kutulardan ne kadar çoksa o kadar çok zorlayabilirsin
Boşuna dememişler adın çıkacağına canın çıksın diye :))
5 GHZ e çıkacam ama bakın görün :)
Çekirdeğine göre değişir. ama en kötü rahatlıkla 3GHZ görürsün. Tek seferde 2,8GHZ çıkar sorun olmaz sonrasında yavaş yavaş.
Ekliyim
Windsor olan 1,48vlot ta hava soğutma ile 3,6Ghz olmuş
Brisbane olan hava soutma ile 3,8Ghz olmuş
Not: Bu hava soğutmalar stok fan değildir. Özel soğutucudur. sen yine 3,2gibi dene dahada fazla zorlama derim.
YasinC5 GHZ e çıkacam ama bakın görün :)azmin sonu zaferdir yürü be yasin kim tutar seni
KaptanosÇekirdeğine göre değişir. ama en kötü rahatlıkla 3GHZ görürsün. Tek seferde 2,8GHZ çıkar sorun olmaz sonrasında yavaş yavaş.4.8 de patladı benim PSU biraz daha dayansaydı 5 GHZ görmüştüm belkideEkliyim
Windsor olan 1,48vlot ta hava soğutma ile 3,6Ghz olmuş
Brisbane olan hava soutma ile 3,8Ghz olmuşNot: Bu hava soğutmalar stok fan değildir. Özel soğutucudur. sen yine 3,2gibi dene dahada fazla zorlama derim.