Slm arkadaşlar ram 'lere overclock yapınca bilgisayar yeniden başlamıyor yeniden başlat diyince bilgisayar tamamen kapanıp yeniden açılıyor.
2x2 4 GB 667 mhz ram overclockla 833 mhz çıkartınca bu oluyor neden böyle oluyo bunu nasıl düzeltebilirim.
Slm arkadaşlar ram 'lere overclock yapınca bilgisayar yeniden başlamıyor yeniden başlat diyince bilgisayar tamamen kapanıp yeniden açılıyor.
2x2 4 GB 667 mhz ram overclockla 833 mhz çıkartınca bu oluyor neden böyle oluyo bunu nasıl düzeltebilirim.
Sisteminiz nedir? Belki boşuna yapıyorsunuz hız aşırtmayı...
Asus P5GC-MX/1333Bu sistemde ram'lerinize "overclock" yapmanıza gerek yok. Zaten çift kanal olarak ram'leriniz işlemciniz ile 1:1 oranında haberleşiyor. Ne yaparsanız yapın, ram'lerinizi 667 MHz'den hızlı çalıştıramazsınız. Siz ram'lerinizi "overclock" yapıyorsunuz. Sistem ise "underclock" yapıyor. Belki de sorun da buradadır zaten.
İntel core 2 duo e8400 3.00 GHz
2x2 gb 667 mhz ram
ati sapphire radeon hd 2600 xt ddr4
sistemim
reset atınca tekrar açılır bilgisayarın o hızda.Açılmazsa fazlaya kaçmışsın demek bendede aynı sorun vardı
FSB/DRAM oranınız 4/5 olduğuna göre işlemcinizin çekirdek frekansı 333 x 4 : 5 = 266 MHz olmalı. İşlemci çarpanınız da 11 küsürdur. Bakamadım işlemci özelliklerinize ama CPU-Z'de gösteriyordur bunları. Fakat burada bize lazım olan işlemci ile ram arasındaki haberleşme hızı. Sizin işlemciniz ram'lerinizle 1333 MHz hızında haberleşebiliyor. Bunun için çift kanal 667 MHz ram tam olarak işlemcinizin FSB'sine denk geliyor. Hiç "overclock" yapmadım, sizin bilgisayarınızın açılmaması sorunu bundan mı kaynaklanıyor tam bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim kesin olarak. İşlemcinizin FSB'sini arttırmadığınız sürece ram frekansını arttırmanızın hiçbir faydası olmayacaktır, sistem kararsızlığı oluşmasa bile.