işlemcinin ömrünün azaldığı konusunda aynı fikirde değilim;teskkürler kardes
tabiki uygun soğutma şartları yeterli ve kaliteli psu kullanılmaz ise bu ısınmadan ve düzensiz akım dan etkilenen işlemci çabuk yıpranır ömrüde kısalır işlemci kararlı çalışmamaya başlar.
2007 yılından beri kullandığım intel pentium d 945 (3.6ghz) işlemcimi aldığım günden itibaren 3.8ghz de
kullanmaya başladım 2009 yılında kasamı değiştirip 4x12 cm fan 1 önde 1 arkada 2 adet yan kapakta
olarak 4.0ghz günlük kullanımda çalıştırdım. işlemci fanıda çok abartılı bi model değil(cm 50 tlye almıştım)
yıl 2012 bu işlemci hala 4.0 ghz olarak çalışıyor. voltaj vererek max 4.2 de stabil kalıyor ama voltaj verme taraftarı olmadığım için 4.0 ghz de sabit. speedstep açık
sanrım ömrü dahada vardır ;)
kim 5 yıldan fazla bir işlemciyi kullanmayı planlıyor merak ettim
şuan 2. bilgisayar durumunda.
3. bilgisayar durumunda olan 2.8ghz celeronu da ubuntuda kullanıyorum oda 3.2 ghz olarak sabit kullanıyorum bu işlemciyide 2006 yılında almıştım hala kullanıyorum1. bilgisayar durumunda olan q8300 c2q 2.5ghz 2009 yazında almıştım aldığım gün 2.75ghz olarak kullanmaya başladım şuan 2.8ghz de günlük kullanıyorum yüksek işlem gerektiren durumlarda 3.14 ghz de stabil olarak kullanıyorum speedstep açık
bu işilemcilerin hepsine voltaj vererek nereye kadar gittiğine baktım ama performansa önemli bi katkısı olmadığı için voltaj vererek hiç kullanmadım
bir işlemciyi standart hızlarında %100 yükte kullanmaktansa satabil voltaj vermeden max overclock ile %80 % 90 yükte kullanmayı tercih ediyorum
kasan bir bilgisayar kullanmaktansa overclock ile hissedilir bir performans artışı olucaksa varsın gitsin işlemcinin ömründen çokda sorun değil ama böyle bişey de olduğunu sanmıyorum
bi 4. sistem daha var ama onu konuya dahil etmedim onda hıza gerek yok.
( bu bilgisayarların hepsini tabiki ben kullanmıyorum evin diğer fertleri kullanıyor)
overlock nedir
- 1
- 2
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
OP Üye
80 mesaj
Yeni Üye
21 mesaj
overclock işlemcinin ömrünü en az 2 yıl indirir fazla abartmaya gelmez ;)
- 1
- 2