overlock yapacağım lütfen yardım edin!!!

brsklnc
08-05-2010, 22:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

overlocktan anlayan arkadaşlar bana bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim bi denedim ama ısınıp ısınmadığını pek anlamadm acılısta anakart icerignden girdim %30 vardı yaptım 2.76 civarına cıktı anlayan arkadasların yardım etmesini bekliyorum bi program önerebilirseniz bide sıcaklık voltaj degerleri gösteren cok memnun olurum everest var güvenebilirmiym ayrıca simdiden tesekkürler.
sistem özellikleri: asus p5ld2 se anakart, intel core 2duo e6400 2.13 işlemci, ati 1600x pro 512mb ekran kartı, 512mb 512 mb 2gb toplam 3 gb ddr2 kingston ram, 350watt psu

ADEM-KAYA
08-05-2010, 22:59   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Ekran kartın  oyunlarda ömrü bütmiş artık.
İşlemciye O.C yapmanın getirisi yok.

Ayrıca 350 Watt da ile bu işe bulaşmak iyi değil
Ekran kartını değiştir ve sağlam 450 Watt PSU al.

Asus anakartların BIOS menüsü hakkında bilgim yok,ancak işlemci için O.C yapacaksan az az voltaj artırman lazım.BIOS da ilgili bölümü bulman lazım.

CPU-Z de ise sistem bileşenlerinin ne olduğun detaylı görebilirsin.
Everest de güzel programdır deneyebilirsin.

dante-emre
09-05-2010, 17:18   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj

Bende asus anakrt kullanıyorum.Sen hazır overclok profilinden yapmışsın.Direkt olarak  %30 yapma .Önce azar azar 10 dan 15 ten başla.Sonra everst ile stabilite testi yap.Aynı zamanda sıcaklıkları kontrol et .Eğer sistem düzgün çalışıyorsa yani mavi ekran, donma ,açılmama gibi sorunlar olmazsa azar azar devam edersin.İlerledikçe ramler seni frenleyebilir.Eğer donma,mavi ekran felan çıkarsa ramlerin frekansını düşürüp öyle birdene.Mesela ramlerin 800mhz ise 667 ye düşürüp ölye dene.Sıcaklıkları kontrol etmeyi sakın unutma işlemcin yanmasın.Everest sistem karalılık testini araçlar menüsü altında bulabilirsin.