Ovi Store Turkish Edition...

Adanalı.
22-02-2010, 22:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj

Herkese merhaba. Geçen günlerde Apple Store'dan baktığım ve kendi telefonuma da istediğim bateri çalabileceğim bir uygulama arıyordum. Uzun süren uğraşlarım sonucunda yabancı bir sitede Ovi Store'da öyle bir program olduğu yazıyordu. Şaşırdım çünkü olsaydı bilirdim. Aşağıda programın linki vardı tıkladığımda aşağıdaki ekranla karşılaştım:

Nokia'dan böyle bir şey beklemezdim. Bu işin içinde bir iş vardı. Ben de çözüm araken aklıma internette kimliğimi gizlemek geldi. Eğer gizlersem benim Türkiye'den olduğumu bulamazlardı. Hemen başladım çalışmaya. Sonunda Chrome için kimlik gizleyici bir eklenti buldum ve Ovi Store'a bir daha girdim ve gördüklerim beni çok şaşırttı:

Bu programların hiçbirini daha önce görmemiştim. Dahası kimliğimi gizlemeden önce ücretli uygulamalarda hiçbir ürün görünmüyordu. Kimliğimi gizledikten sonra Bunlar çıktı. Dahası binlerce ücretli program buldum. Bunların hiçbiri Türkiye'ye gösterilmiyor. Nedenini bilmiyorum yorumu size bıraktım.

Bu da aradığım uygulama. $4.99 fiyatında.

http://store.ovi.com/content/15993

Son Düzenleme: Adanalı. ~ 23 Şubat 2010 16:39
_hEro
23-02-2010, 01:36   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Gerçektende ilginç. Neden böyle olur anlamam.Yani ülkemize karşı sürekli böyle bir propaganda var.Nedeni ne olabilir.Her şey karşılıklı tamam ama daha ne yapalım.Ülkenin yarısından çoğu nokia kullanıyor.Peki o uygulamalar vs den neden yararlanamıyoruz.Garip.Hemen Nokia Destek Hattına gidiyorum ve bunu bildiriyorum.Yarın ararlar kesin.Dur bakalım.

Bu arada eklentiyide paylaşır mısın.Sağol.

NoteBook
24-02-2010, 21:13   |  #3  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

Bunun nedeni şudur : Türkiye 'nin kendi Nokia 'sının olmaması :)