arkadaşlar bende asus 8500gt 512mb ddr2 ekran kartı var ben atitool programıyla yaklaşık üç aydır overclocklu kullnıyorum.overclocksuz oynayamadığım oyunu overclock yapınca oynuyabiliyorum.hiçbir hata vermeden ama ekran kartım fansız soğutmalı sizden ricam kaliteli ve ekonomik bi fan önerirmisiniz.bide ekran kartım garantili overclock yüzünden bozulursa garanti dışı kalırmı bide anlarlamı overclock yüzünden bozulduğunu.çok ağır oyunlar oynarken sıcaklık 96dereceye dayanıyor.nerdeyse %50 overclock yaptım ekran kartıma değerleri söyle:defaul core=459 memory 333 ben overclockla core=695 memory=420 yaptım ve hata vermeden üç aydır kullanıyorum tek derdim çok fazla ısınması önerilerinizi beklıyorum...
Owerclock sonucum nasıl
96 derece çooook fazka ayrıca %50 overclock da cokk fazla overclock bozulursa
garanti dışına çıkar anlarlar mı? dersen onu bilemiycem ama heralde anlarlar
Ekran kartın o.c den zarar görürse kesinlikle anlarlar ve garanti dısı kalır o.c degerlerin iyi %50 o.c cok güzel ancak 96 derece cok fazla GaMeRr önerdigi fan tam senlik o.c işi bir fan...
garantı dışı kalırmı kalmasmı bılmıorum ama benım kartımda yanlış overclcktan bozulmustu garantı aldı kartı yenisini verdi nvidia kartları bılmıorum ama atinin gpu ları 110 derecelik ısıya kadar dayanabılıo ama 82-83 dereceden sonrası risklı bence fan alana kadar değerleri düşür
arkdaşlar çok fark edermi overclock yaptıgımızda_?
Erim77garantı dışı kalırmı kalmasmı bılmıorum ama benım kartımda yanlış overclcktan bozulmustu garantı aldı kartı yenisini verdi nvidia kartları bılmıorum ama atinin gpu ları 110 derecelik ısıya kadar dayanabılıo ama 82-83 dereceden sonrası risklı bence fan alana kadar değerleri düşü110 dereceye kadar dayanabilir ancak yük altında olmadıgı halde 80 90 derecelik bir ısı yapıyorsa bu tehlikelidir yük altına girdiginde bu ısı nerdeyse %50 artış yapar boştayken max 45 50 en iyi degerler.57mmarkdaşlar çok fark edermi overclock yaptıgımızda_?Yaptıgın artısa göre performans artısı görürsün oyunlarda grafiksel olarak yükselme yasayabilirsin!Son Düzenleme: swordmaster_65 ~ 10 Haziran 2008 21:14
Glock un onerdigi gibi bi fan tavsiye edebilirim. ayrica pasif sogutmali ekran kartlari gercekten overclock icin pek iyi olmuyo.. ben sahsen uzerinde deneme yapacagim 4 tane nvidia fx5200 SE ekran karti vardi, 3 unu fansiz, kendi sogutmasiyla yaktim, 1 i de oyun oynarken yandi :D :D aman iyi bi fansiz overclock a kalkisma. daha iyisi icin kasadaki hava akisini engelleyecek etmenleri ortadan kaldir; kablo yigini, toz vs.. ve mumkun olan her yere ucuz da olsa fan takmani oneririm =) mesela pci slot larina takilan radyatorler var, uzerine fan ekleyebiliyorsun. deli sogutma yapiyor kasa icinde. ama ekran kartina dogrudan temas eden fan tak overclock yapacaksan illa
bence dostum fanlar 50 den aşağı deil onun yeine ekran kartını sat üzerine 50-60 ekle güzel bir ekran kartı al örneğin HD3650 gibi
abicim ne yaptın 96 derece dıyon ben 60 dereceye bile çüş derım zaten su bile 100 derecede kaynıyo birgün oyun derdinden game over olcak senın ekran kartın.
annene werde keatle niyetine kulansın onu
kadir_1367abicim ne yaptın 96 derece dıyon ben 60 dereceye bile çüş derım zaten su bile 100 derecede kaynıyo birgün oyun derdinden game over olcak senın ekran kartın.
annene werde keatle niyetine kulansın
Reborn91aboww 96 derece cokk fazla :S ekran kartın arabanın benzini bitince oldugu gibi bir kere tekler 2. şansın yok :)98'C de su kaynıyo arkadaşım. Böyle devam ederse fazla yaşamaz o kart. ekran kartını bilmiyorum ama ATI 115'C ye kadar dayanabiliyo ama olsun fazla yüklenmemek lazım.
kasa tutuşmadı mı? kasanın üzerine kahve falan koyda o sıcaklık boşa gitmesin! bence yeni ekran kartı al daha iyi