arkadaşlar emekter bilgisayarımla yollarımızı ayırma kararı aldık.yeni bir pc toplatacağım fakat tanıdık bilgisayarcı filan yok malesef.benim de bütçem düşük o sebeple kazıklanmadan alabileceğimin en iyisini almak istiyorum.önümüzdeki 4-5 yıl daha öğrenci olduğum düşünüldüğünde pcye pek para yediremeyeceğim.varım yoğum 1000TL yani.bu paraya oyun pc'si olmaz filan demeyin lütfen.olmazsa da söylemeyin yani.yüreğime iner.tavsiyelerinizi bekliyorum.
oyun bilgisayarı tavsiyesine ihtiyacım var
İşlemci ->171 TL
Anakart ->202 TL
Ekran Kartı ->290 TL
RAM -> 121 TL
Hard Disk -> 91 TL
Kasa -> 210 TL
Toplam 1085 TL tutuyor. DVD sürücü katamadım. Eski bilgisayarındakini kullanırsın. İstersen Hard Disk almak yerine eski bilgisayarındakini kullanırsın. Sonradan alırsan fiyat yaklaşık 1000 TL ediyor. Eski bilgisayarını satarsan işlemcini daha iyi bir modelle değiştirip performansı arttırabiliriz.
sağol dostum.eski parçaları satabileceğimi filan pek sanmıyorum.sen şu sistemi bi değerlendirsene günümüz oyunlarını göz önünde bulundurarak.
İşlemci:AMD Athlon II X3 455 AM3 3.3GHz 1.5MB Cache 45nm
Anakart:ASUS M4N68T-M V2 AM3 NVIDIA Geforce 7025/nForce 630a DDR3 1333MHz VGA
Ekran Kartı:HIS HD5770 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11
Ram:KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1333MHz CL7(2x)
Kasa:EVEREST E80M 460W MidT ATX
Harddisk:WD 3.5" 500GB Caviar Green Intellipower Sata 2.0 32MB Cache
Dvd Yazıcı:ASUS 24B3ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA
Toplam:956TL(Vatan Bilgisayar)
Günümüz oyunlarını çözünürlüğe bağlı olarak Medium ile High arası açar. 2-3 sene rahat idare eder. Benim aklım işlemcide kaldı. Daha iyi bir modelle değiştirirsek daha uzun süre kullanabilirsin.dostum var mı şunu alsan çok daha iyi dediğin.biraz daha sıkıp onu alayım olmazsa.sende sağol dostum.
Selahattin Yıldırım