psu olarak bu olabilirmi http://www.vatanbilgisayar.com/G ... ils.aspx?I_ID=39184 ?
oyun bilgisayarına herhangi bir degisiklik
7850 yüzde 25 indirimle ne kadar oluyor?
600 tl normak fiyatı 500 tl nin altına düşer herhalde
asus al asusu bulamassan vatanda sapphıre alırsın
işlemci amd fx x8 8150 phenomda yapabilirim
anakart asus m5a97
XILENCE xp800 800w 135mm fan psu gaming serisi 80+ bronze
ram gskıll 8gb rıpjaws ram
hdd seagate baraccuda 1tb
hd 7850 asus,sapphıre
sistemin son hali bu uyumsuzluk varmı sistemde ?
yokta güç kaynağına baya para bayılıyorsun onu teknobiyotik.comdan al 159 tl ye
8150 kalsın yeni mimari az ısınıyor az güç tüketiyor.
bir kere anakartı önermiyorum, 990fx chipsetli bir tanesini al, psu 800w bu çok uçuk bir rakam fiyatı da fazla neden böyle yaptığını anlamadım, 8120 ye kendin oc yaparak 8150 yapabilirsin hatta daha iyi performans alabilirsin, ssd şart ve ramler 1866 olursa bulldozerlerle daha iyi performans alırsın, yani şu şekil olabilir:
anakart:
(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108
ram:
(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035
kasa:
veya sadece psu:
(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=35126
ssd:
(550mb-okuma--475mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=59097
seçtiğin hdd ve ekran kartı yeterli.
oc için en az fana 100 tl vericek 75 tl farkla fx 8150 almak daha iyi ve uzun yıllar kullanır o.c. yapınca sistem sağlıklı olmaz
ondan sonra bilmiyorsun dediğimiz zaman "yahu sen niye öyle dedin" "yok ben biliyorum" diye zırlıyorsun, bir kere 8120'yi oc ile 8150 yapacaksan stok fan yeterlidir, hani dersen ki ben bir tane de fan istiyorum teknobiyotikte 60 liraya mı ne sunbeam core contact freezer var, 4ghz ye de vursan işlemciyi 100de100 yükte tehliklei sıcaklıklara gelmez işlemci. ayrıca oc yapınca sistem sağlıklı olmaz ne demektir ya? senin gibi oc yapmatı bilmeyen cahiller stabiliteyi tutturamayıp aptal aptal oc denemeleri yaparlarsa sistem sağlıklı olmaz dersiniz tabi. gidip vcoru'u 2.0'a koyup çok ısınıyor diyer zırlarsınız. şu herifi dinlemeyin ya, vallahi boş konuşuyor.
Olum bak git sana sıvı azot soğutmalı sistem alırım.
hayatında sıvı azot gördün mü? hayatında anakarta hiç macun sürdün mü? pirinç kullandın mı? sen hiç hayatında uzay montajı dahi gördün mü ki burda gelip konuşuyorsun, yahu sen kimsin be çocuk, gidip oyuncaklarınla oynasana.
UZAY MONTAJI
PSU'nun, anakartın ve üstündeki bileşenlerin kasa dışında kurulması işleminde lütfen odanızın tabanının en azından halı olmamasına dikkat ediniz. Kuracağınız sistemin altına antistatik bir yaygı bulabilirseniz çok daha iyi olur. Uzay montajında sadece temel ürünleri kullanınız. Örneğin bir TV kartını takmayınız.
Uzay montajında sadece PSU, anakart, VGA kartı, RAM, HDD, Optik ve CPU'yu takınız. Güç kaynağının yetip yetmediğine dikkat ediniz. Hiçbir fan'ın üzerine el ile değmeyiniz ancak elinizi çok yakınlaştırdığınız halde bariz bir ısı da hissetmemelisiniz. Özellikle PSU biriminin metaline elinizi değdirebilmelisiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_15069951/tm.htm azcık incelesin bilmiyenler pirinç kullanılan ayrıntılı bir videoda buluyorum.
bak işte benim sayemde araştırıp öğreniyorsun, müteşekkir olman lazım.
Zaten senelerdim bildiğim şey sen mi bana öğreticeksin