Oyun için hangisini tercih ederdiniz ?
gt630m gt540m ile aynı derecede performan veren çok iyi bir karttır.
hd7670m ise o da çok iyi karttır.
ende bilemiyorum hangisi ama notebook checkten bakarım
nvidia lı olanı al notebook-check'ten baktım :)
nvidia olani al aralarinda büyük frk vr
Bu laptopun fiyatının civarlarında arıyorum :) yorum yapanlara teşekkürler.
Oyun oynamaksa amaç zaten 15'lik ekrandan bir cacık olmaz. Bunu söyleye söyleye dilimde tüy bitti ama herhalde herkesin evinde büyük ekran lcd'leri plazmaları var, oraya takıp oynuyorlar dizüstlerini. Veyahut daha olabilitesi, hayatında 15 ekrandan bir gram fazlasıyla oyun oynamamış çoğu. O yüzden ne olduğunu bile bilemiyorlar büyük ekranın farkının.
Şöyle özetleyeyim size durumu. Nvidia olanda en yüksek monitör çözünürlüğü 1376 x 768. Yani hemen hemen sıradan 9 inç bir tabletinki kadar. Üzerinde göya son çıkan nvidia 630 serisi kart var. Bu kartın gücü evet yüksek sayılır. Fps hesaplarına bakılmazsa da şu an piyasaya çıkmış tüm oyunları istisnasız oynatır ve en az 2-3 sene daha böyle de gider ama orta ayarlarla ama düşük ayarlarla. Ancak, bu çözünürlükteki bir ekranda GÖSTEREBİLECEĞİ oyun performansı 6 sene önceki nvidia 7400 serisi ile tam olarak aynı olur. Ne demek oluyor bu. Son model saatte 400 basacak bir ferrari alıyorsunuz ama araca kilit takılı 70 km'yi geçemiyorsunuz giderken. Şimdi bu ferrariye bir ton para vermenin hangi yanı mantıklı siz karar verin ve tüm yorum yazarları etsin lütfen bu dizüstü seçimi konusundaki.
Mevcut seçimleriniz arasında şahsen nefret de etsem amd olan, komple cihaz olarak daha iyi. En azından ekranı 17 ekran ve çözünürlüğü 1600x. Alırsanız bunu oyunlardan keyif alır, 15 ekran kullananlara da havanızı basarsınız çok rahat.
Ha olay dizüstünde oyun oynamaksa böyle yanlız. Bu işin taşıması, pil gücü, ağırlığı gibi durumları da var. Ancak sadece evde dizüstü olsun zaten çıkartmayacağım dışarı ama kurayım oyunu paso oynayayım diyorsanız seçim böyle olmalı. Yani ne işlemci, ne hafıza, ne başka birşey ki zaten 15 ekran üstü TÜM güncel modellerin hem işlemcileri iyi hem de hafıza miktarları. Anlayamayanlar için tekrar yazıyorum. Dizüstünde amaç oyunsa bakılacak 3 temel şey vardır sadece ama mutlaka : Ekran boyutu, bu ekranın verebileceği çözünürlük, ve en son da bunları verebilecek bir ekran kartı....
Not : Hatam varsa affola. Niyetim konuya alaka gösteren arkadaşlara birşey ispat etmek değil. Ne üzerinize alının, ne de kişisel alın lütfen. Sadece yıllardır bıktım artık bu hangi dizüstü alayım da oyun iyi oynayayım konularından. Temel iki üç şey var öyle çok işin hocası da olmaya gerek yok. Ama o kadar atlanıyor ve olay sadece işlemci, marka veya ekran kartıyla alakalıymış gibi o kadar basmakalıp şeyler söyleniyor ki bilinç olarak bir adım öteye gidemiyoruz. Belki 2-3 kişi okur bu yanıtı da hakkaten ben bu kartı alıyorum ama zaten bu 1200 çözünürlüğü 10 sene önceki kart da veriyordu rahat rahat. Bir araştırayım der. Az buçuk bilinç olur. Pislik firmalar da bir ekran kartıyla bir işlemciyi kasaya koyup üzerine 1800 lira fiyat çekip, göbeğini de yırtsa gücünün çeyreğinden çoğunu sırf ekran çözünürlüğü yetersizliği yüzünden kullanamayacak parçaları fahiş fiyatlarla kakalamaktan vazgeçerler. Belki...
Yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Bende çevremde bilgisayardan anlayan insanlarla konuştum ve amd olan laptopu tavsiye ettiler söyledikleri nedenlerde birebir seninkilerle ölçüşüyor. Benim fikrim de bu yönde sonuçta herkesin televizyona bağlayıp oynama imkanı yok.
bu modeli görmüştüm de bütçemi biraz aşıyor :)