Oyun için Laptop Önerileri Lazım

cihatb
20-10-2010, 21:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaşlar max 1600tl olucak şekilde sağlam,ısınmayan,uyumsuzluk,çok zorlamicak şekilde yeni oyunları açabilecek(korsan yüzünden PC'de oyun çıkmıyor o ayrı) özetle sorunsuz bir laptop almayı düşünüyorum.Harddiskin benim için hiç bi önemi yok (boyut)şu an 80GB kullanıyorum ve bana yetiyor.Aklımda;

Casper CN-VTI740F
İşlemci TeknolojisiIntel® Core™ i7
İşlemci Hızı1.73GHz Turbo İle 2.93GHz
İşlemci Ön Bellek6 MB                                             
Hafıza (RAM) Kapasitesi:4 GB                                             
Hafıza (RAM) Tipi: DDR3                                             
Hafıza Bus Hızı:1066  MHz                                             
Sabit Disk Kapasitesi:320 GB                                             
HD Dönüş Hızı:5400 Rpm                                             
Ekran Kartı Hafızası:1024 Mb
VGA Chipset Markası: NVIDIA                                             
VGA Chipset Modeli:GT335
Ekran Boyu(inch):15.6" HD-LED
Monitör Tipi:WXGA                                             
Maksimum Çözünürlük:1366 x 768                                             
Optik Sürüdcü: DVD±RW
Dual Mobil Özellikler: BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera                                             
İşletim Sistemi:Win 7 Home Basic Tr                                             
Ağırlık:2.8 KG
Ekran Kartı TipiPaylaşımsız Hafıza

Asus K52JC-EX393R

İşlemci Teknolojisi:Intel® Core™ i5
İşlemci Hızı:2.53GHz Turbo İle 2.8GHz                                             
İşlemci Numarası:460M                                             
İşlemci Ön Bellek:3 MB                                             
Hafıza (RAM) Kapasitesi:3 GB                                             
Hafıza (RAM) Tipi: DDR3                                             
Sabit Disk Kapasitesi:320 GB
Ekran Kartı Hafızası:1024 Mb                                             
VGA Chipset Markası:NVIDIA
VGA Chipset Modeli:G310M                                             
Ekran Boyu(inch):15.6" HD-LED                                             
Monitör Tipi:WXGA
Maksimum Çözünürlük:1366 x 768                                             
Optik Sürüdcü: DVD±RW
Dual Mobil Özellikler:BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera                                             
İşletim Sistemi:Win 7 Home Basic Tr                                             
Ağırlık:2.8 KG
Ekran Kartı Tipi:Paylaşımsız Hafıza

Bide bu acer modeli var : [url]http://www.[spam].com.tr/Aspire_AS5740G-5309-Acer-D%C3%BCnyas%C4%B1[/url],15348.html

ama 3üde 1500tl,incelemelerime göre casperın kasa ve ısınma sorunu yüksek serviste bakmıyor.Ama ürünün performansı gayet yüksek fiyatıda uygun tek sorunum şu ısınma olayı.Asusta kasası yine araştırmalarıma göre çok sağlam.Acer hakkında bi bilgim yok

Tek amacım bu 3 laptopu karşılaştırmak değil, önereceğiniz (1.500 lira olması şart değil) bir laptop varmı.

Şimdiden Teşekkürler
İyi Forumlar

Veriler Öneriler:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834214050
http://www.pcdepo.com/asp/produc ... 430M-4GB-500G-15-6-
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=47572

Son Düzenleme: cihatb ~ 20 Ekim 2010 21:41
delicoban3333
22-10-2010, 22:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
888 mesaj

bak kardeş sana bir site verecem onu iyice anlayarak oku ve sana şunu diyorum o saydığın maddeleri fazlasıyla yerine getirecek süpper bir pc var bu devirde ne casper ne acer ne hp alınır alacağın 2 tane aslında 3 ama 3.cüyü saymıyorum çünkü gereksiz yani 3.cüsünü ben bizzat araştırmadım ama araştıranlar var 
1-asus n61 bu seri şu anda laptoplardaki en başarılı sistem kesinlikle 100 de 100 başarı sağlar ama tabi en iyisi 17 işlemcili o da pahalı ona gerek yok 
2-sana önereceğim samsung r580 i3-i5 480-i5 520 m işlemcili laptoplar şimdi bak 3 ününde ekran kartı gt330 ve şu anda seni 5 sene rahat götürür oyunlarını güzel bir şekilde oynarsı ve hdd side gayet iyi sen hdd önemli değil diyosun ama artık önemli sana keyif aldırır görünüm,tuş ,ısınma,fiyati,servis vs. bakımından çok memnun kalacaksın ve sana bunu öneriyorum mümkünse i5 al 480 520 farketmez 2 side seni uçurur.
3-lenova y560 ben sana bunu aslında önermiyorum ne gerek var ki sorun çıkartıyor bu makina n iyisi samsung o yüzden boşver bunu
şimdi o site:
http://non-pasaran.blogspot.com/ ... n-alma-rehberi.html

infoman
22-10-2010, 22:12   |  #3  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Kusura bakma hocam ama oyun için laptop alanın aklına şaşarım. Aynı paraya masaüstü bilgisayar alsan 2-3 kat daha fazla performans ve ergonomi elde edersin.  Zaten pilde oyun oynuyorum desen en fazla 45-60 dakika oyun oynarsın. Aklı başında insan oyun için laptop almaz.

delicoban3333
23-10-2010, 10:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
888 mesaj

kardeş zevk değil mi üstelik benim dediğim laptopla istediği yerde istediği oyunu rahatça oynar...

infoman
23-10-2010, 13:23   |  #5  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: delicoban3333  
kardeş zevk değil mi üstelik benim dediğim laptopla istediği yerde istediği oyunu rahatça oynar...
Göreceli kavram, sonuçta altta olanda üstte olanda zevk alabiliyor. GT330M 'li bilgisayara oyun bilgisayarı diyorsan helal olsun sana:) Oyunların bir çoğunu şu an full ayarda oynatabiliyor olmasına rağmen  2 yıl sonra bütün oyunları düşük ayarda akıcı oynanıp orta ayarda kasacaktır. GT330M orta seviye olan 9600M GT'nin yerine çıkmıştır.

m_basar7
23-10-2010, 14:40   |  #6  
Taze Üye
10 mesaj

paran varsa N61JQ serisi İ7 İşlemcili laptoplar harika..fakat JX091V serisi Türkiye de tükenmiş durumda nereye sorsam yok stoklarada ne zaman gireceği belli değil..ben bu ürünü alacağım beklemedeyim..çok araştırdım süper bi ürün...

delicoban3333
23-10-2010, 20:36   |  #7  
Yıllanmış Üye
888 mesaj
Alıntı: m_basar7  
paran varsa N61JQ serisi İ7 İşlemcili laptoplar harika..fakat JX091V serisi Türkiye de tükenmiş durumda nereye sorsam yok stoklarada ne zaman gireceği belli değil..ben bu ürünü alacağım beklemedeyim..çok araştırdım süper bi ürün...
kardeş süpersin bende senin gibi düşünüyorum ama arkadaşın sanırım bunu alacak bütçesi yok  ikinci olarak o diğer arkadaşada şunu söylim dğru belki iki sene sonra gt330 m ekran kartı oyun kaldırmicak ama şu anda 2 sene sonraki oyunları kaldıracak pc de 2000 tl nin aşağına düşmez istersen kuralım benim de işime gelir masaüstü kurmak ama eğer laptop alacaksan sana r580 al diyorum...