Merhaba arkadaşlar oyun için monitör arıyorum lg, samsun ürünleri ve diğer markalar arasından nasıl bir seçim yapmak gerek. önemli olan kriter nedir! Lg ürünleri uygunmudur!
Oyun için monitör tavsiyesi
samsung,philips,lg,asus en iyi monitör markalarından bazılarıdır... kriterlere geçmeden önce bütçe önemli...
kriterler :
-monitörün kaç hertz olduğu önemli... 75 hz altındaki monitörlere bakmamaya çalış... göz sağlığı için öenmli...
-monitörün geçikme süresi önemli... 5 ms ve altı olması önemli... hareket geçişlerindeki gölgelerin azalmasını sağlar(ama çıplak gözle fark edemeyeceğin için 5ms olabilir...)
-en önemliside çözünürlüğü... eğer çok yüksek kalite ve netlik istiyorsan 1600*1200 monitörlere, yüksek kalite için 1920*1080(full hd), standart hd kalite için 1280*720 monitörlere bakmalısın...
-monitörün türü önemli... 3D,led,lcd yada ips lcd ekranlar var... ips lcd ve 3D olanlar biraz daha pahallıdır...
-birde tabiki boyutu önemli... bence normal kullanıcılar için 21'' yeterli... ama eğer oyun oynayacaksan grafik tasarım gibi detaylı işlemler yapacaksan 23'' - 27'' arası monitörlere bakmalısın...
lg nin led monitorleri çok ince ve şık. http://www.lg.com/tr/monitor burda bazı modeller var
hepsiburada.com dan BenQ GL2460 24" monitör aldım kurulumunu yaptıktan sonra baktım ki monitörün tam ortasında yeşil nokta (Ölü piksel) vardı.. 2 defa servisine gönderdim ikisinde de (1 adet ölü piksel mevcut standartlara uygun) deyip geri gönderdiler.Aman beyler alırken Monitörün garantisi hangi firmaya ait sorun..Yoksa benim gibi mağdur olursunuz !!!