Oyun için sizce nasıl bir sistem?

Kapalı Hesap (230936)
07-04-2012, 16:34   |  #126  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj

Arkadaşlar, bir yerden alıntı yaptım intel ve amd işlemcilerle ilgili...

Yeter artık yaw siz kavga ettikçe ben çok üzülüyorum :(

"Günümüzde Intel marka işlemciler daha ön plandadır. Son 10 yıl içerisinde evine bilgisayar alanların bilgisayarlarında %75 civarı Intel işlemci bulunmaktadır. Bunun nedeni; Intel firmasının reklam politikası ve hazır sistem bilgisayar satan firmalarla olan anlaşmasıdır. Yani buradan yola çıkarsak, en iyi işlemci Intel'dir anlamı KESİNLİKLE çıkmamalıdır ve artı olarak kaliteli ve geleceğe dönük bir Intel marka işlemci almak istediğimizde fiyatı çok uçuk seviyelerdedir. Yani standart bir ev bilgisayarı için yeni model bir Intel marka işlemci çok gereksiz ve çok pahalıdır.

AMD marka işlemcilerin ise fiyat bakımından tam anlamıyla "ev kullanıcılarına" hitap eden bir yapısı vardır. Reklamı ve piyasası Intel'den daha geride olmasına rağmen performans olarak Intel ile aralarında çok düşük farklar vardır.
Şöyleki; model olarak birbine denk Intel ve AMD işlemcileri (Intel i5 serisi vs AMD Phenom II x4 serisi veya Intel i7 serisi vs AMD Phenom II x6 serisi) arasında çok çok düşük performans farkları vardır ve bu farkları bir ev kullanıcısı, hangi oyunu oynarsa oynasın, hangi programı kullanırsa kullansın, yani kısacası ne yaparsa yapsın anlayamaz bile.

Performans olarak birbirine çok benzemelerine rağmen Intel marka bir işlemci popülerliği nedeniyle AMD marka bir işlemciden çok daha pahalıdır. Bu nedenle hemen hemen aynı performansı veren iki işlemci arasından AMD olanını seçmek çok daha mantıklı ve ucuzdur."----->  Alıntıdır.

Bu yazıyı alıntı yaptığım site en son 2010 yılında güncellenmiş.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230936) ~ 07 Nisan 2012 16:35
Kapalı Hesap (200174)
07-04-2012, 16:35   |  #127  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
arkadaşlarımızın yaptığı tartışmaları doğru bulmuyorum.
Anladım demek istediğini abim kusura bakma hakaret edince sinirlerim fırladı bi anda....
Ben bildiklerimi ve izlenimlerimi yansıttım hepsi bu
Saygılar...

Kapalı Hesap (200174)
07-04-2012, 16:37   |  #128  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: dabbe1  
şansına küs AMD APPLE ile çalışacakmış hatta görüşüyorlarmış son anda vaz geçmişler APPLE uyumlu olması zor.. ( APPLE AMD ile yine görüşüyor diye söylenti vardı eğer anlaşırlarsa yeni sürümleri AMD uyumlu olur ) bence Apple uyumlu olmasada olur...
Bence olmaz dicen niye çünkü kullanıyorum aplle yazılımlarını..
Windows'un yapamadığı her işi onla rahatça yaptım hatta

Kapalı Hesap (200174)
07-04-2012, 16:38   |  #129  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: Cpt. MacMillan  
kesko abi, ben sizin ve diğer arkadaşların önerdiği sistemleri göz önünde bulunduracağım..  Ben bu konunun bu noktalara gelmesini istemezdim..
konuda bişey yokkki asıl sen kusura bakma konunun altında tartışma çıkardık
Rahat ol güzel kardeşim..

okinkurt
07-04-2012, 16:38   |  #130  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

Offf sıkıldım ben ya ben intel diyorum oylama yapalım ozman isteyen amd demekte özgür bence inteellll daha performansı her sitede bunu sölüyolar zaten sade biz demiyoz amd destegi alsın görelim bi buldozerler daha sonra cıktı ama i5 ile bile kıyaslıyosak sorun bizde degil amd dedir.

dabbe1
07-04-2012, 16:39   |  #131  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

çok çileli oluyor kuruluyor ama çile çektiriyor... son çıkandan bir önceki versiyon kuruluyordu...

Kapalı Hesap (230936)
07-04-2012, 16:40   |  #132  
OP Kapalı Hesap
771 mesaj

kesko abi, ben sizin ve diğer arkadaşların önerdiği sistemleri göz önünde bulunduracağım.. Ben bu konunun bu noktalara gelmesini istemezdim..

edit;

Ben önerilerinizi göz önünde bulunduracağım.. Önerilerinize saygım sonsuz.. :)

Kapalı Hesap (230936)
07-04-2012, 16:42   |  #133  
OP Kapalı Hesap
771 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
Bilgisiz olmak utanılacak bir durum değildir.
Aslında bilgisi olmadığı halde iddia etmek pek uygun bir davranış değildir. Eğlence amacı dışında bazı arkadaşlarımızın yaptığı tartışmaları doğru bulmuyorum.
Sen kafana takılan herşeyi sor ben senin anlayabileceğin şekilde anlatmaya da çalışırım.
UNUTMAYIN.
Forumu sadece bizler okumuyoruz. Google dan sorun ile ilgili araştırma yapan herhangi bir kişi bile otomatikman bu konuya yönlendirilebilir. Bu kişinin görmemesi gereken yanıtlar bizim için iyi hal demek değildir.
Haklısınız Yamyam abi.. Ben aklıma takılan soru olduğunda sorarım elbette.. :)

Kapalı Hesap (200174)
07-04-2012, 16:44   |  #134  
Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: okinkurt  
Offf sıkıldım ben ya ben intel diyorum oylama yapalım ozman isteyen amd demekte özgür bence inteellll daha performansı her sitede bunu sölüyolar zaten sade biz demiyoz amd destegi alsın görelim bi buldozerler daha sonra cıktı ama i5 ile bile kıyaslıyosak sorun bizde degil amd dedir.
AMD buldozerleri çıkartsa idi
Eğer dedikleri gibi (güçte) olsaydı iler
Ben sistem yenileyeceğim ya biliyon
O işlemcileri kullanacaktım..
Ama İ7 çıktı Amd buldozerleri piyasaya süremedi ne hikmetse..

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230936) ~ 07 Nisan 2012 16:46
dabbe1
07-04-2012, 16:45   |  #135  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj
Alıntı: kesko  
AMD buldozerleri çıkartsa idi
Eğer dedikleri gibi (güçte) olsaydı iler
Ben sistem yenileyeceğim ya biliyon
O işlemcileri kullanacaktım..
Ama İ7 çıktı Amd buldozerleri piyasaya süremedi ne hikmetse..
beyin özürlü adamın tekini ceo diye alırlarsa tabi çıkartmazlar çıkan serisi sorunsuz sayılır ancak yinede kötüleyenler var... soket değişimi geciktikçe daha iyi performans hayal...