bence güzel ama dvd rom ve fan konusunda fazla bilgim yok vatan bilgisayara almaya gidince onlar sana önerirler. sen sorarsın vatanbilgisayardaki görevlilere bana 2 adet kasa fanı,1 adet işlemci fanı ve bir tanede dvd rom lazım dersin onlar sana önerirler . tabi sistem hakkında onlarında fikrin almalısın.
Oyun İçin Toplama Bilgisayar Alacağım Önerileriniz
psu 350 değil 650 watt bu 1 dediklerimi hemen 1-2 satır okuyup geçme tamamen okubak kardeş burası forum sitesi burada her akşam kendi kendine sor bakalım bu gün ne öğrendim diye sen gel konu dışı sohbetlerine veya aç bir konu sormak istediğin soruları bir sor ben sana elimden geldiğince yardımcı olup bildiklerimi öğreteyim ama insanlara yanlış donanımlardan oluşan bir pc toplama senden rica ediyorum insanlar mağdur kalır sonra
2-bir K işlemciye hangi chipset önereceğimi bilmiyorum diye cahil değilim hadi cahilim diyelim bunu insanı kırmadan söyle ve öğret ne neymiş.elbette herkesin hataları vardır.elbette herşeyi biliyorum diye bir şey yok bilmerdiğim şeyleri öğreneceğim.
o dediğin anladık zaten.bende hadi şey olmasın diye intel önerdim sayende K işlemciye o chipsetin olmayacağını öğrendim.bende biliyorum amd hd 6000 serisine en az 600 watt psu gerektiğine ama sen yanlış anladın 650 dediğim halde 350 dediğimi sandım.bak 1-2 şeyi bilip bilmeden söylediğim için özür dilerim bilmesemde önemli olan öğrenmek.ben psu hakkında bir şey demedim sadece amd fx serisinin 1866 mhz ram desteklediğini söyledim. psu hakkında olanı glscgn arkadaş söyledi.
Ben olsam 75 TL falan daha katar kasayı daha iyi alırdım. Bu kasa büyük ihtimal verimsiz bir psu'ya sahip
Zaten hemen almayı düşünmüyorum şöyle bir ay sonra alacağım.O zamana kadar inşallah konu görülür ve değişik yorumlar alırız.Onları değerlendiririz tabii
Bir de vatan da %25+karne indirimi gibi bir şey olur mu??
Karne indirimi yok :D ve söylediğin sistem 2390 TL tutuyor. Çünkü şu anda %8 indirim var. yani ekstradan %17 indirim olacak bu da 2390 TL yapar.
sistemi toplayacak arkadaşa söylüyorum bu parçaların listesini yap git vatan computer e % 25 indirimle birlikte bu parçaları topla ve montajını yaptır evine götür at bi windows 7 64 bit format ını kur driver ları yükle oyunları istediğin oyunu en son ayarda fulhd oynarsın
ekran kartı :
( ekran kartını 2 adet alıp slı sistem kuracaksın ve bu sayede bütün oyunlar akıcı bir şekilde son ayarda oynayacaksın ve normalde GTX580 alsan 900 tl den pahalı ama bu 2 kart ı 900 tl den ucuza alıcaksın ve slı yaparak GTX 580 den daha yüksek performans alacaksın
thedevil01 ve glscgn, sana çok güzel sistem topladılar karar biraz da sana kalıyor artık. Bana sorsaydın seçemezdim :D
ekran kartı :konuyu biraz açabilir miyiz??( ekran kartını 2 adet alıp slı sistem kuracaksın ve bu sayede bütün oyunlar akıcı bir şekilde son ayarda oynayacaksın ve normalde GTX580 alsan 900 tl den pahalı ama bu 2 kart ı 900 tl den ucuza alıcaksın ve slı yaparak GTX 580 den daha yüksek performans alacaksın
http://www.vatanbilgisayar.com/B ... ils.aspx?I_ID=55444
benim favori 3 kasam bütçen yeterse bunlardan birini al ama bunlardan birini alırsan psu alman lazım bunların içinde psu yok
glscgn sence benim topladığım nasıl ? sence onu almalı mı ? ya da başka bir önerin varsa lütfen söyle düşüncen benim için önemli.söyleyeyim bunlar sadece benim fikrim ama onuda baştan söyleyim darılmak yokaslında fena bir sistem değil ancak şu gibi kötü yanları var
1- anakart çok iyi ve kaliteli ancak bu anakartda ki ekran kartı pcı slot aralıkları 2 slot yani slı veya crosfire yapacağın zaman arkadaki ekran kartının önü kapalı kalacağı için kart çok ısınacak
2 - böyle bir sisteme 19 inç monitör önermek sencede iyi mi yani en düşük 21.5 inç önermelisin
bu kadar dediğim gibi kötü değil ama daha iyi olabilirdi
söyleyeyim bunlar sadece benim fikrim ama onuda baştan söyleyim darılmak yokyok canım niye darılayım :) zaten başka şeyler öğrenebilmek için sordum. birdaha topladığımda dikkat edeceğim.aslında fena bir sistem değil ancak şu gibi kötü yanları var
1- anakart çok iyi ve kaliteli ancak bu anakartda ki ekran kartı pcı slot aralıkları 2 slot yani slı veya crosfire yapacağın zaman arkadaki ekran kartının önü kapalı kalacağı için kart çok ısınacak
2 - böyle bir sisteme 19 inç monitör önermek sencede iyi mi yani en düşük 21.5 inç önermelisin
bu kadar dediğim gibi kötü değil ama daha iyi
GLSCGN HOCAM, 2 Lİ EKRAN KARTI NASIL OLACAK ONU PEK ANLAYAMADIM, BİR DE BİRAZ UCUZLATABİLİR MİYİZ BİR 100-150 TL ???
GLSCGN HOCAM, 2 Lİ EKRAN KARTI NASIL OLACAK ONU PEK ANLAYAMADIM, BİR DE BİRAZ UCUZLATABİLİR MİYİZ BİR 100-150 TL ???100 - 150 tl ye bakma sen bu kasayı al oyunları en üst ayarda oynarsın ama ekran kartının 1 ini sonra da alabilirsin burada test leri var tamam sana önerdiğim ti modeli değil ama listede ti slı vardı bi tek aralarında 3-4 fps fark olur en fazla2 ekran kartınında anakart a takıcan slı yapıcaksın bunu vatanda yaparlar zaten böylece performansı 2 kat artmış olacak ama slı için slı uyumlu anakart ve 2 kart a yetecek psu ve darboğaz yapmayacak işlemci gerekli ve ben sana böyle bir sistemi topladım zaten
slı destekli anakartişlemci kendi ayarında bile yapacağını sanmıyorum darboğaz ama 5 ghz e bile o.c yapılabilen bir işlemci
750 W psu o sisteme fazlasıyla yeter
ve bu sayede GTX580 den ucuz ama daha yüksek performans verecek bir sistem e sahip olacaksın
Teşekkürler.Anladım.Vatan Computer sadece o işlemi mi yapar sadece, bütün kasayı birleştirir mi yoksa?
Bir de bu kasa için fan falan almama gerek olmaz herhalde.Tam takım bi şeye benziyor. :D
kasada gerekli kadar fan var sen benim sistemin listesini yap git vatan a kasayı toplayıp sana verirler aslında bide korsan w.7 64 bit ultimate dvd si alıp gitsen belkide sistemi bile kurarlar sana hem slı ayarlarınıda yaparlar sen sistemi alda orada yardımcı olurlar sana