Oyun kasması

HPQ-User
31-03-2011, 23:26   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

murat sormuş:
özellikler uymasına rahmen oyunlar kasıyor onun nedeni neden olabilir ?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 380 @ 2.53GHz
Ram: 4 GB
Microsoft Windows 7 Home Basic Edition (build 7600), 64-bit
Nvidia GeForce GT 320M 1 + (paylaşımlı 1 GB)
DirectX 9.0

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Chrome/10.0.648.204 Safari/534.16

OSMAN BAĞÇEVAN
03-04-2011, 22:25   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Hangi oyun ? :)

Oyunun kasmasının bir çok nedeni olabilir.Öncelikle oyunları, oyunların ayarları(çözünürlük-high,low,medium seviyeleri v.s.) ve sisteminize dikkat etmeniz gerekiyor.
Oyunlardan kastım, bir oyun mesela Crysis'i örnek gösterelim.Bu Crysis'in high ayarda ve maksimum çözünürlükte bilgisayarınızın kasması normal denilebilir(aslında bu bile anormal) fakat Gta San Andreas gibi bir oyunun kasması anormal.Yani oyun eski veya yeni çıkmış olsun veyahut istenilen en düşük yada önerilen sistem gereksinimi olsun farketmez..
Sistemden kastım ise, sisteminizin ısı kontrolleri,virüs veya sürücüler,arka planda çalışan uygulamalar..v.s. bu tarz sorunların olmadığından emin olmalısınız.Arka planda çalışan bir virüs yada windows uygulamaları oyunların kasmasına neden olabilir ,aynı şekilde donanımlarınızın ısıları yükseldiğinde, sürücülerin eksik olduğunda veya tam yüklenmediğinde..