Oyun oynamanın yaşı olmadığı kanıtlandı!

CHIP Online
17-09-2008, 21:10   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yapılan bir araştırma, hemen hemen her çocuğun sıkı bir oyuncu olduğunu ortaya koydu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Oyun ... anitlandi_8735.html

Resimlerle: E3'ün en iyi oyunları

Bilgisayar başında eğlenceli vakit geçirmemize izin veren bilgisayar oyunları, yıllardır 'zaman öldüren, insanları asosyalleştiren' sıfatlarıyla beraber anıldı. Hal böyle olunca birçok ebeveyn, çocuklarının oyunlardan zarar görmemesi için çocuklarını bilgisayarlardan uzak tutmaya çalıştılar.

Ancak zaman geçtikçe oyunların sanıldığı gibi zararlı olmadığı; aksine bu oyunların dozunda oynanmasının bazı olumlu yanları da görülmeye başlandı.

Oyunların geldiği yeri görmek açısından Pew Internet & American Life Project'in başlattığı bir araştırma, özellikle çocuklarının hemen hepsinin oyunların başında öyle ya da böyle vakit geçirdiğini ortaya koydu.

Sadece Amerikalı çocukların arasında gerçekleştirilen araştırmada, kız çocukları da dahil hemen her çocuğun kendine göre bir oyun türüyle vakit geçirdiği ortaya çıktı. Ancak araştırmanın sonucu elbette bununla da sınırlı kalmadı: Yapılan araştırmada, oyunların genelde multiplayer olarak ya da yüz yüze oynandığını  belirten çocuklar, internetten de olsa arkadaşlıkların kurulabildiğini ve oyunların çocukları sosyal yaşamdan koparmak bir yana, onları sosyalleştirdiğini gözler önüne serdi.

Pew'in araştırma bölümü başkan yardımcılığı görevini yürüten Amanda Lenhart da "Oyuncular sosyal insanlardır." tezini savunarak araştırmanın sonucuna tam destek verdi.

Sonuçları dün itibariyle yayınlanan söz konusu araştırma, rastgele bir şekilde telefon edilen ve yaşları 12 ila 17 arasında değişen yaklaşık 1.102 çocuğun ve onların ebeveynlerinin arasında yapıldı.

Tüm konu: Oyun oynamanın yaşı olmadığı kanıtlandı!

Resimlerle: E3'ün en iyi oyunları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu araştırmanın sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fattur
17-09-2008, 23:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

çok doğru.Laf atanlara kapak olsun :D