Merhaba arkadaşlar. Mesaj kirliliği yaratmamak için bu mesajı yazmadan önce forumdaki yazıları inceledim fakat önerilen sistemlerin hemen hemen hepsi oyun severlere yönelikti. En son bilgisayarımı 6 sene önce topladığım için piyasadan uzak kaldım, yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Neredeyse hiç bilgisayar oyunu oynamıyorum fakat zaman zaman Solidworks, Catia tarzı 3 boyutlu tasarım programlarını kullanıyorum. Bilgisayarı genellikle internetten kaynak araştırmak, film izlemek, program yazmak ve ofis uygulamaları için kullanıyorum. Anlayacağınız çılgın bir sisteme ihtiyacım yok. Zaten şu an kullanmakta olduğum P3 800 mhz işlemcimle 6 senelik mutlu bir beraberliğim var, şimdiye kadar hiç yüzüstü bırakmadı beni.
Sözü fazla uzatmadan diyeceğim odur ki, paramı boşa harcamadan, yeterli bir sistem toplamak istiyorum. Kırlarda gezintiye çıkmak için İngiliz yarış atı almamın alemi yok. Benim bir bilgisayarda asıl önem verdiğim şey çevre birimleridir. Bu nedenle işlemciden ödün verebilirim ama monitörüm güzel olmalı. Samsung'un LCD 19 940BW geniş ekran modelini düşünüyorum.
Bana sebepleriyle birlikte alternatif sistemler önerebilir misiniz?