oyun oynarken bılgısayar res atıyor

HPQ-User
22-04-2008, 06:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

halo1903 sormuş:
son cıkan oyunları oynarken res atıyor ornegın cod 4 crysıs ama eskı oyunlarda bı sorun yasanmıor yada ınt gırerken bı sorun yasanmıyor

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
512 mb ekran kartı asus 1gb ram ıntel core due ıslemcı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Kapalı Hesap (34907)
22-04-2008, 08:30   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım önce sisteminde DirectX 'i güncelle.,,
ayrıca son çıkan oyunlarda min,confg.ve DirectX 10 gerektiriyor.,

Capkın
22-04-2008, 09:45   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

Suat arkadaşın dediği doğru olabilir ama donanımsal bir sorundanda oluşabilirmi ? CPU nun yeni oyunlar için daha fazla güç sarf etmesinden dolayı reset atıyor olabilir  Gözünü devirmiş

Alibaba
22-04-2008, 12:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Capkın
Suat arkadaşın dediği doğru olabilir ama donanımsal bir sorundanda oluşabilirmi ? CPU nun yeni oyunlar için daha fazla güç sarf etmesinden dolayı reset atıyor olabilir  Gözünü devirmiş
CPU diğer işlemler için de tam güçte çalışır, başka işlerde resetlenmiyormuş. CPUdan çok GPU elektrik tüketir. ama güç yetersizliği gibi durumlar resetlemeden çok takılma ve donma yaratır. buradaki sorun oyunlardaki buglar, kart sürücü bugları, BIOS ayar bozuklukları olur. olay yöneticisi logundan hata kodu öğrenilip araştırmak gerekir. ayrıca sistem ayarlarından hata durumunda resetle ayarını kaldırmak gerekir. bu şekilde çıkacak mavi ekrandan sorun raporu alınır, bu forumda iletilir, cevap alınır. böyle benim bilgisayarım donuyo, benim bilgisayarım kitleniyoo gibi şikayetlerin sanki tek çözümü varmış gibi yapılan şikayetlere standart bir çözüm olsa, bunca mühendis, programcı enayi değil, engel olurdu.
kullanıcı kültürü yetersiz, kör dövüşü oluşuyor.
yurdum insanı bilgisayarları fişi takınca çalışan tek tip bir cihaz sanıyor. dünyadaki hiçbir bilgisyarın bir diğeriyle aynı olamayacak kadar özel olduğunu düşünemiyor.
kasasını servise teslim eder gibi sorunu yazıp kaçıyor vatandaş.