Arkadaşlar herhangi bir oyunu açtığımda oyun açıldıktan 2-3 dk sonra bir anda görüntü gidiyor. Monitör ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Fakat arkadan oyunun sesleri gelmeye devam ediyor. 5-6 saniye sonra da oyunun sesleride kesiliyor ve bilgisayar donuyor. Klavye ışıkları falan kitleniyor. Donduktan sonra pcnin reset tuşuna basarsam. pc reset atıyor fakat görüntü gelmiyor. 3 tane kısa dıt sesi geliyor ve öyle kalıyor. Eğer reset atmaz direk kapatır ve yeniden başlatırsam bir sorun olmuyor ve pc normal şekilde açılıyor. Bu durum sadece oyun oynarken başıma geliyor. Tek bir oyun değil, yaklaşık 4-5 oyun denedim hepsinde aynı durum yaşanıyor. Ve bu oyunlar eskiden oynayabildiğim oyunlardı. Oyun oynamazken hiç bir sorun yok rahatlıkla internette dolaşablir, msn ve benzeri kullanabiliyorum. Bu kapanma olayı yeni olmaya başladı eskiden böyle bir sorun yoktu. Pcde herhangi bir parça değişikliği yapmadım. Sorun belki yazılımsaldır diye pcye format attım fakat hala bir gelişme yok.
Pc özellikleri:
İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
OS Servis Paketi Service Pack 3
CPU Türü Intel Pentium 4, 2033 MHz (20 x 102)
Anakart Asus P4XP-X (5 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, LAN)
Anakart Çipseti Intel Brookdale i845D
Sistem Belleği 2048 MB (DDR SDRAM)
BIOS Türü Award Modular (05/23/03)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce FX 5700 (128 MB)
Monitör LG L1512S [15" LCD] (308JE22093)
Ses Bağdaştırıcı Intel 82801BA ICH2 - AC'97 Audio Controller [B-5]
2 adet de 20lik ve 60lık olmak üzere hard disk takılı, windows 20lik üzerine kurulu..
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler..