Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıda paylaşacağım sorunu yurt dışında olmam sebebiyle bir teknik servise götürüp, derdimi anlatarak çözmem pek mümkün gözükmüyor. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Acer marka bir laptop'um var. Her zaman olmuyor fakat oyun oynadığım zamanlar sıklıkla laptop'a gelen elektrik kesiliyor ve enerjiyi bataryadan çekmeye başlıyor. Batarya bitince de kapanıyor. Yazılımsal bir problem kesinlikle değil çünkü defalarca format attım ve farklı windows sürümlerinde ayn sorunla karşılaştım. Bir süre bekleyip elektrik soketini bilgisayardan çıkartıp tekrar taktıktan sonra elektrik geliyor fakat 3-5 dk sonra tekrar elektrik kesilip bataryaya geçiyor. İnternette gezinirken veya film izlerken vs. bu sorunla karşılaşmadan kullanabiliyorum bilgisayarı. Performans gerektiren durumlarda bu problemi tetikleyen bir etmen var fakat hangi donanım parçasıyla alakalı kestiremiyorum. Donanım ve sistem özelliklerini de aşağıda paylaşıyorum, en azından probleme dair bir fikir oluşturmamda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim, iyi günler :)
Marka/Model: Acer Aspire 5742G
Donanım:
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GHz
Anakart: Acer Aspire 5742G
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 420M
RAM: 6 Gb ( 4 Kingston, 2 Samsung)
Sistem: Windows 7 Home Basic 64bit (Orjinal)