Arkadaşlar pes11 oynarken oyun çok takılıyor. Fakat bilgisayarımın özellikleri 2.5 gb ram 1 gb ekran kartı oyun güçlendirici birçok program kullandım fakat oyun çok yavaş. Sıcaklık problemi olabilir mi? intel pentium d cpu 3.00 Ghz işlemci cpu sıcaklı 47-55 arasında değişiyor. Fanı daha yeni temizledim. Yardım edebilecek var mı?
oyun oynarken pc çok takılıyor
ekran kartın yetmiyor olabilir tam olarak model ve marka verebilirsen daha yararlı bilgiler veririz.
önceden oynuyordum pes 11 o zaman 1 gb ram 512 ekran kartı vardı şimdikinden çok hızlıydı . Ben bilgisayardan çok anlamam win 7 kullanmaya başladım onla bir alakası var mıdır.
Önceki ekran kartınız daha kötüdür ancak bazı ekran kartları özellikle bazı oyunlarda daha iyi performans verirler...
Windows 7 hızlı bir işletim sistemidir; ancak sistemi uzun zamandan beri kullanıyorsanız bu nedenle bir yavaşlama olabilir... Ayrıca oyunu oynadığınız esnada arkaplanda çalışan bazı programlar bilgisayarı yavaşlatıyor olabilir...
Son olarak eğer oyun oynarken sistem sıcaklığı verdiğiniz değerlerde ise ısınma konusunda herhangi bir probleminiz yok diyebiliriz... Tabi o değerler muhtemelen işlemcinin sıcaklık değerleridir... Ekran kartınız, anakartınız aşırı ısınıyor da olabilir...
windows 7 yi kullanmaya başlayalı 1 ay oldu olmadı ama 20 gün pc yi hiç kullanmadım oyunu 4 gün önce yükledim yüklediğimden beridir yavaş . arkaplanda çalışan programları kapatan oyun hızını artıran game booster adlı programı biliyorsundur onu kullanıyorum yine de yavaş . ekran kartıyla anakartın sıcaklığını nasıl bulabilirim?
anakart sıcaklığı 47 oyundada 47 oyun açık değilkende 47
işlemcinin kötü olduğunu biliyorum ama xp varken ve 1 gb ram 512 ekran kartı varken aynı işlemciyle süper çalışıyodu pes11
kardeş k bakma anlamam pc den g yöneticisi dediğin dediğinin ne anlayamadım k bakma :D
Kardeş öncelikle kasa fanı , işlemci fanını temizle 45 ve üzeri sıcaklıklar bence çok ! Gerekirse karşılıklı çalışan kasa içi hava sirkülasyonunu sağlayan 2 adet fan tak... 1700 rpm ve üstü...
Daha sonra :
* Ekran Kartının en güncel sürümünü kur bilgisayarına...
* Ramlarin yerini değiştir...
* Ekran çözünürlüğünü kontrol et ( Pc ne öneriyorsa oyunda da onu ayarla ) Game Settings'ten di sanırım...
Not : Orjinal oyun olmadığını düşünürsek değişik ellerden geçerek crack yada serial kırma işlemli kopya oyunlarda çok normal durumlar bunlar...
Umarım çözülür..Sevgiler..Saygılar...
öncelikle hepinize teşekkür ederim. uğraşırken şöyle bir şeye denk geldim. biliyorsunuz ki win 7 kendi kuruyor driverlerı fakat ekran kartının üstündeki marka adı ile (atı radeon hd 3650) bilgisayarda gözüken marka adı aynı değil (atı radeon hd 3600) sebep bu olabilir mi? birde benim anlamdığım nasıl oluyorda pc nin özellikleri daha kötüyken çalışıyorda şimdi çalışmıyor.en son olarakta oyun 3. maçtan sonra takılmaya başlıyor. sadece maç yaperken takılıyor.
internetten indirmede şöyle bi problem var idm ile indirirken % 60 a falan geldiğinde pc donuyo mecbur yeniden başlatıyorum 500 mb üstündeki indirmeler hep böyle oluyor bu da işlemciden kaynaklanıyor olabilir mi ? ya da idm den olabilir mi?
bnde hd 3870 + e 7200 2.53 GHz@ 3.4 GHz (max stabil 3.7 ama 63 derece yük altında) + sunbeam core contact freezer +msi g41m-p43 combo anakart + 420 w power supply cod6-7 default da takılmadan 30-45 fps veriyodu crysis 2 de aynı ama metro 2033 20-22 canavarlar çok olursa 13 lere düşüodu 1024x 768
internetten indirmede şöyle bi problem var idm ile indirirken % 60 a falan geldiğinde pc donuyo mecbur yeniden başlatıyorum 500 mb üstündeki indirmeler hep böyle oluyor bu da işlemciden kaynaklanıyor olabilir mi ? ya da idm den olabilir mi?Arkadaşım büyük ihtimal işletim sisteminden kaynaklanıyor w 7 çok gelmiş ona xp en iisi snn pc için bide ay başı format şart yoksa pc hantallaşıyor ıdm konusuna gelirsek oda önbellekten kaynaklanıyordur