Oyun Oynayan Herkesin Cevaplaması Borçtur!

ugpa7
03-03-2010, 15:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
275 mesaj

Tüm Oyunculara!
Chip'teki okudugum bir haber;https://www.chip.com.tr/konu/oyun-nasil-yapilir_18113.html aklıma çok güzel bir fikir getirdi.Aslında çok kolay,ama bilmedigim için bir okadarda zor,klanlar yada kings age gibi tarayıcı oyununlarına benzeyecek ancak online olmayacak,yani internet gerektirmeyen tek kişi olarak oynayacagımız.Özellikle klanlar gibi basit olacak büyük bir harita(geliştirilebilir),ve barbar köyleri bu kadar grafik yok sadece biraz kod lazım birde görsellikten uzak,noktalı bir harita fakat hiç kod bilmedigimden linkini koydugum haberdeki kitabı alsam bu tarz bir oyun yazabilirmiyim?Anlamadıgım için anlayanlara sormak istedim,directx ile oyun proglamlama yazıyor ama benim yapacagım çok çok daha basit.Bu kitabı alırsam yardımı olurmu şimdiden çok teşekkürler,iyi oyunlar....

Son Düzenleme: ugpa7 ~ 03 Mart 2010 15:16
Conspirator
03-03-2010, 15:32   |  #2  
Conspirator avatarı
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Oyun Yapmak Orda Okudugun Kadar Kolay Değildir Yaparım Dersin Yapamazsın O Ayrı Biraz Üstünde Çalışman Gerek Program Bilmen Gerek Şimdi Sen O Oyun Kodlarını Nasıl Yapacaksın ki?

ugpa7
03-03-2010, 15:39   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
275 mesaj

Aslında hareketli grafik olamyacak sadece arayüz,ve düz bir köy haritası,hammaddeler ve askerler üretilecek köyler fethedilecek,bilgisayarda kendine ait köylerde bizim oynadıgımız mantıkla bize rakip olacaklar.....Bu kitabı alırsam bu oyunu yazabilirmiyim,bilmiyorum kod bilen bir,için çokta zor olmamalı bence(en azından uzaktan öyle geliyor)

ugpa7
03-03-2010, 15:40   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
275 mesaj

Çünkü internet tarayıcısından bile oynandıgına göre,basit olması gerektigini sezdim....

secman
03-03-2010, 17:06   |  #5  
Yıllanmış Üye
247 mesaj
"
Çünkü internet tarayıcısından bile oynandıgına göre,basit olması gerektigini sezdim....
1.kod yazmak sanıldığı gibi kitap yazmaya asla benzemez
2.hiçbir kodlama basit değildir yazılış modunu bilemezsen olmaz her yerde bulamazsın kodlu modu

internette oynanan bir flash oyunun onlarca koddan sadece birisinin kodu
görsel olarak basit görünsede arka planda birsürü kod birde tasarımı müzikleri saymıyorum
her şey basit gelir nedense bilmeyene

// Action script...
// [Action in Frame 1]
max = 5;
n = 1;
// [Action in Frame 3]
bl = _root.getBytesLoaded();
bt = _root.getBytesTotal();
pr = Math.round(bl / bt * 100);
prc = pr + "%";
if (pr >= max)
{
    dd.duplicateMovieClip("d" + n, n, {_rotation: n * 18});
    ++n;
    max = max + 5;
} // end if
if (max >= 100 && bl == bt)
{
    if (_root.CO != undefined)
    {
        _root.con.loadMovie(_root.CO);
        nextFrame ();
    }
    else
    {
        gotoAndPlay("bt");
    } // end else if
}
else
{
    prevFrame ();
    play ();
} // end else if
// [Action in Frame 5]
tmp = getTimer();
s = 9;
play ();
// [Action in Frame 7]
if (getTimer() - tmp > 1000)
{
    tmp = tmp + 1000;
    --s;
    sec = s + " sec.";
} // end if
if (s > 0)
{
    prevFrame ();
    play ();
}
else
{
    _root.play();
} // end else if

ugpa7
03-03-2010, 19:11   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
275 mesaj

iyide benim söyledigim öyle degilki ne tasarım var,ne müzik sadece köy alıyorsun sadece sayılar var

CarlJohnson
03-03-2010, 21:57   |  #7  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

sanırım bir ölçüde yardımcı olabilir bu kitap..

beckahma
04-03-2010, 13:14   |  #8  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,052 mesaj

Dediği gibi olabilir ama ondan öğrendiklerinin üzerine araştırma da yapman gerekecektir. Yanlış anlamadıysam sen Travian tipi bir oyunun tek oyunculu olanını yapmak istiyorsun. Bunu yapmak istemenin nedeni yapmış olmak mı yoksa öyle bi oyun istemen mi?

ugpa7
04-03-2010, 13:58   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
275 mesaj
Alıntı: beckahma  
Dediği gibi olabilir ama ondan öğrendiklerinin üzerine araştırma da yapman gerekecektir. Yanlış anlamadıysam sen Travian tipi bir oyunun tek oyunculu olanını yapmak istiyorsun. Bunu yapmak istemenin nedeni yapmış olmak mı yoksa öyle bi oyun istemen mi?

Evet travian gibi nedeni ise öyle bir oyun istemem tek başına bilgisayara karşı olacak bence güzel bir oyun olurdu

WolfTurk
04-03-2010, 14:51   |  #10  
WolfTurk avatarı
Yıllanmış Üye
215 mesaj

tarayıcı tabanlı bir oyun yapacaksan senin PHP,MYSQL,JavaScript,AJAX bilmen gerekir.Bunun yanında görsel bir oyun olacaksa photoshop,macromedia flash vb. programlarıda kullanmayı bilmem gerekir.Kısacası kolay iş değildir.İnternette ücretsiz hazır tarayıcı tabanlı oyun scriptleri mevcut bunları indir.Appserv gibi bir programla bilgisayarında çalıştır incele,bu işin nasıl yapıldığını gör ondan sonra kendi kararını ver.

Ayrıca minik oyunlar yapmak içinde Game Marker Adlı programı deneyebilirsin.
http://www.yoyogames.com/gamemaker

ugpa7
04-03-2010, 17:11   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
275 mesaj

Dogru zor iş ama internette bu tarz indirebilecegim oyunlar varmı?

beckahma
04-03-2010, 21:01   |  #12  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
1,052 mesaj

Bende bi aralar öyle bişey düşünmüştüm ama yapmayı değil oynamayı. Umarım yaparsın yaparsan paylaş bende arada girer oynarım vakit geçiririm belki. :)

ugpa7
04-03-2010, 23:33   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
275 mesaj

bende oynamayı düşündüm ilk etapta,bulamayınca yapmayı,yapamayıncada : D tekrar bulmayı.....

M.G.G
05-03-2010, 05:19   |  #14  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj

Dragon fable türü oyu yapmak istiyorsan;
Flashla öğrenmen kolay olur.Yanına bir as3 kitabı al.Diğer eğitimi(flash cs4) zaten chip online vermişti(eğer cdler arasında bulamazsan 20 liraya infinitiy teknolojinin eğitimi teknosada vardı.Neyse....
Bu arada 699$'ı gözden çıkarmak gerek(flash cs4 için).Yani pahalı iştir.Hıım..
Ben sadece animasyon yapıcam diyorsan flash 1 bile sana yeterKahkaha.
Ama ben as2'yle oyun yapçam ters kafayım diyorsan Macromedia flash 8'i dene.Bende de var.Ama bana yettiği için cs4 almıyorum.Macromedia flash 8'in virussuz ve korsan olanını internetten bulabilirsin.