Oyun Tanımı:
Oyun sağlık ve mutluluğun düzenleyicisidir. Oyun çocuğu ilerideki toplumsal yaşantısına hazırlar, arkadaşlarını daha iyi tanıtır ve arkadaşlık ilişkilerini güçlendirir. Oyun, kurallara uymayı, disiplinli bir yaşamı, çabuk karar vermeyi, çevikliği, atikliği ve cesareti arttırır. Böylece çocuk kendi kendini yönetmeyi öğrenir.Oyun oynarken duyulan sevinç ve mutluluk oyunu eğlenceli kılar.Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine etki edebilecek şiddet,saldırganlık içeren oyun,kitap ve filmlerden seçim yapılmamalıdır.
OYUNUN GENEL AMAÇLARI NELERDİR.
bilgi, beceri ve el ustalığı
Öğrendiklerinden anlam çıkarıp ilişki kurabilmek.
Öğrenme ve deneyim alanlarını birleştirmek.
Biliş üstü beceriler ve stratejiler geliştirmek.
Öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirmek.
OYUNUN ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE KATKISI NELERDİR.
(Zihinsel gelişim),(Duygusal gelişim),(Dil gelişimi ve sosyal gelişim),(Bedensel gelişim)
Oyunu türleri :
1-Eylem oyunu (Top ve raket)
•Dövüş oyunu,•Labirent oyunu,•Pinball oyunu•Mario & Sonic•Escape Plan•Hustle Kings
2-Aksiyon- Korku,Macera
•Mass Effect 3•Most Wanted•The Legend of Zelda •God of War •Tomb Raider serisi•Silent Hill HD•Resident Evil•Alan Wake
3-Rol oynama,fantezi Oyunları
•Final Fantasy•Ministary Of War
4-Simülasyon İnşaat ve yönetim ,Araç simülasyonu Oyunları
•Simcity•London 2012 Olimpiyat Oyunları •Pole Position •Scania Truck Driving •Bus Cable-Car Simulator •River Simulator 2012
5-Strateji oyunları
•ACT OF WAR•mediEval•COMPANY OF HEROES•Empire Earth 3 ,Age of Empires 3,•Civilziations4,•World in conflict•Jagged Alliance:•Back in Action (Coreplay, bitComposer, Kalypso)
6-Diğer önemli tür Oyunları
•Müzik oyunu•Programlama oyunu•Puzzle oyunu•Spor oyunu•Trivia oyunu•Kart oyunu•Gravity Rush Fizik tabanlı bulmaca
7-Diğer,Video oyunu türleri
•Yetişkin video oyunu +18•Sanat oyunu•Casual oyunu•Din oyunu•Eğitim oyunu •Elektronik Spor
Zevklerimizden ; (öRN:OYUN OYNAMAK)
Evet, sizce Hangi oyun zevkli
zevkler ve renkler tartışılmazmıdır.? sizin fikirleriniz nedir.
Benim seçimim
http://www.youtube.com/watch?v=c ... ndex=0&feature=plcp
Konu derleme :Suat Yılmaz. Kaynak:Wikipedia