Merhabalar.
Masaüstü bilgisayarım oyun sırasında kendiliğinden kapanıyor. Tekrar açtığımda mavi ekran hatası ya da herhangi bir çökme raporu almıyorum. Şu an oynamaya çalıştığım oyunlardan pes 2012 ve Blur da aynı sorunla karşılaştım. Güç kaynağıyla alakalı bir sorun olabileceğine karar verdim. Kontrol ettiğimde tepe noktası 280 watt olan bir güç kaynağım olduğunu gördüm.
Yukarıda verdiğim sistem bilgilerine göre bu güç kaynağı bana yeterli midir? Yeterli değilse kaç watt'lık bir kaynak işimi görür? İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Oyun Sırasında Bilgisayar Kapanıyor
aslında yeterli görünüyor tabii %80 verimli çalışan bir psu ise
yani 450w alsanız yeterli olcaktır kaliteli bişeyse 350-400w yeterlidir
oyun orjinal degilse muhtemelen ondandır farklı ilaç bulmalısın bide pc hızlandırma seçeneklerine bir bak google de hdd yi birleştir, kayıt defteri temizlensin arka plan kullanmadğın programları kapat en önemlisi ise kasanın havalandırması nasıl ısınma sorunu varsa ondan kapanır yılda 1 kez cpu macunu yenilenmeli
Size yeni bir ekran kartı ve PSU lazım böyle bir sorunda. O ekran kartıyla Blur oynamak zaten pek kolay değil.
evet ilk önce bakılması gereken yer işlemcinin macunları...
Everest'le kontrol ettim. Oyun sırasında görmem zor fakat normal zamanda her şey yolunda ilerliyor. Oyun anında ekranda dalgalanmalar yaşanıyor ve çok sürmeden bilgisayar kapanıyor. Termal macunu denemek isterim. Kendim tatbik etsem mümkün olur mu acaba?
İşlemci fanını çıkardığınızda,fanın altına bakın macun kalmış mı,kalmamış mı ?
Fakat işlemci ısısı normal ise macun problemi yoktur zaten ama yine de bir bakın.
Oyunlar senin sitemine göre hayli bir ilerde ekran kartın ısınıyorsa kendini koruma amaçlı kapatabilir ve de 1gb rami zaten işletim sistemi yarısını kullanıyor. Kısacası sistem yetersiz .
Söylediğinizde haklısınız. PSU için bir öneriniz var mı acaba?Bu ekran kartı ve bu PSU sizi idare eder. Tabi bütçenizin ne kadar olduğunu bilmediğim için bu şekilde önerdim