Bu haber daha önce de yayınlanmıştı ama özellikle duymamış olan oyun meraklılarının ilgisini çekecektir. Şu an adı meçhul bir firmanın; insan his ve tepkilerini, bileklere bağlı algılayıcılar ile, yine algılama özelliğine sahip bir joypad üzerinden gerçek zamanlı olarak oyuna aktarılmasını sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Şöyle ki; oyun esnasında gelişen olaylarla birlikte korku, öfke, heyecan benzeri duygular ve hatta kalp atışı-terleme gibi detaylar, yönettiğimiz karakter üzerinde doğrudan etki bulacak. Yani o an ki durumumuz neyse kontrolümüzdeki karakterin de öyle olacak...
Bu noktada oyun tamamen bizim his ve tepkimelerimizle yönlendirilecek -ki amaçlanan da bu-. Adı bile bilinmeyen (yada gizli tutulan) bu teknolojinin donanımsal uyumluluk sağlanmasıyla yeni nesil konsollarda kendini göstermesi söylentiler arasında. Haberin doğruluğu firmanın adı gibi meçhul ama düşünsenize, böyle birşeye ihtimâl vermek bile insanı ürpertiyor.
Oyun Teknolojisindeki Son Nokta
haaahhh tmm hemen hisselerinden birini microsoft nvidia amd intel google alır
Eğer böyle bir şey olur çok harika olur askeriyede bile bu teknolojiyi kullanırlar.Savaş oyunlarında felan askerleri eğitirler.
Microsot XBOX 360 için hareket algılayıcılarını yapmaya başladığını çoktan açıklamıştı.Bi aksilik olmazsa 2010 yılında göreceğiz
böyle bir şey olması zaten beklenen bir şey.teknoloji gelişiyor.
oyuncular da farklı şeyler beklediği için oyun yapımcıları da teknolojiyi kullanıyor.
artık hiç bir habere şaşıramıyoruz . olacaktır böyle şeyler
Önceleri, oyun oynarken koku da alabileceğimiz bir projeden bahsediliyordu ama bunun gerçekleştiğine dair bir duyum almadım.
Olabilir teknolojide sınır yok. Çok değil 10 yıl öncesine kadar en büyük sabit disk boyutu 3 GB idi. Şimsilerde 6 TB gördüm ben.
ya bu teknolojiyi bulanlar nasıl oluyoda insanların düşüncelerini bilgisayara aktaramıyolar.kalp atışını heyecanı bilgisayar oyununa aktarabiliyorlarsa insan beyninin düşüncelerini kodlar şeklnde anlayan bi program yapıp bunları çevrebilirler ya..