YOE sormuş:
PC'mde çözüm bulamadığım oyun ve Winrar'ın CRC sorunu var. Kendim artık CPU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aynı adslyi arkadaşımla kullanıyorum. Herhangi bir oyunu download ettiğimde mutlaka partlardan 5-6 tanesinde CRC sorunu çıkıyor. Aynı internet üzerinde arkadaşım kendi PC sine indirdiğinde 0 CRC hatası çıkıyor. Kendi bilgisayarıma inen downladı alıp flash yardımıyla diğer bir PC ye kopyaladığımda bende veren CRC hataları onda da veriyor. Özeti sanki işlemci doğru inen bilgiyi yanlış açıyor hatalı görüyor, başka bir veriye kopyalarkende hatalı gördüğü gibi aktarıyor. Bu benim fikrim. Şimdi başka donanımlarla ilişkilendireceksiniz 2 yıldır bu sorun var çözemedim ve hiç başka donanımla alakası yok çünkü test ettim, ekran kartımı yeniledim rammlerimi yeniledim işletim sistemimi yeniledim, HDD mi yeniledim, tek değişmeyen donanımım Anakart ve CPU birde bu hata bana oyunlarda, oyun kapatma hata bulmada çok canımı yakıyor. Tam olarak emin değilim ama elimde kalan veri anakart ve cpu gerçekten, cpu nun böyle bir sorunu olabilirmi? Bu tarz sorun ve sorunlar yapabilirmi? Sizin düşünceleriniz veya çözüm önerileriniz nedir arkadaşlar?
*İşletim sistemim: Vista Ultimate SP2
*Ayrıca BİOS'um günceldir.
*Ramler tek tek denenmiştir. Sorun değişmemiştir.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İşlemci: INTEL PENTIUM D 945 3.4 GHZ 2X2MB CACHE 800 MHZ 65 NM
Ramm: 1 GB DDR2 667 MHZ PC2 5300 + 1 GB DDR2 667 MHZ PC2 5300 RAM
Ekran Kartı: SAPPHIRE ATI HD 3850 1GB 256BIT GDDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16
Harddisk: 1TB 32MB SATA2 7200 RPM SAMSUNG HARDDİSK + 200 GB 7200 RPM 8 MB CACHE SATAII SAMSUNG HARDDİSK
Kasa: TA5A1 350W SİYAH ATX KASA
DVD RW: SUPER MULTİ DVD REWRİTER LG GSA-H55N
Anakart: ASUS P5LD2-SE INTEL 945 CORE 2 DUO ANAKART
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)