Oyun ve Uygulama Geliştirme için PC Topluyorum

Blind-Striker
08-05-2009, 12:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Selamlar arkadaşlar , toplayacağım PCnin parçalarını belirledim,bazılarınıda aldım.Ben bu pc yi hem oyun hemde mesleğim bilgisyar programcılığı olduğu uygulama geliştirmede kullanacağım.Üzerinde SQL Server IIS gibi uygulamalarda çalışıcak.

İşlemci     : INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00GHz (Mevcut)
Anakart     : ASUS RAMPAGE FORMULA INTEL X48
RAM         : OCZ REAPER 4 GB 1066 MHz CL5 HEAT-PİPE DDR2 KİT
Ekran Kartı : Xpertvision HD4850 SONIC 512MB (Mecut)
            : PALIT ATI HD 4850 Sonic 512MB
Kasa        : AEROCOOL HI-TECH7 PRO
PSU         : HIGH POWER ABSOLUTE 650W (Mevcut)

Hard Disk   : 2 x SEAGATE 320 GB 7200RPM ST3320613AS
            : 2 x SEAGATE 1TB 7200RPM ST31000333AS

Soğutucu     : OCZ VENDETTA 2 120MM
Termal Macun : OCZ FREEZE MAX PERFORMANS

Toplayacağım parçlar bunlar.Ama kafama takılan birkaç soru var

1-) Şimdilik param bu işlemciye yetti ama sanırım Anakart’ın önü açık,yinede OC yapmayı düşünüyorum,elimdeki Kasa,Soğutucu ve Termal macun bu işelmciyi 4.00GHz seviysine çıkarmaya yeterli mi?

2-) RAM leri bu anakart ile tam performansında kullanabilir miyim?

3-) RAMlerin doğutucuları biraz büyük,internette bazı yerlerde , anakartın RAM slotları çok dar olduğundan montaj sırasında soğutucalardan dolayı ramlerin sığmadığı şeklinde birşeyler okudum.Başıma gelebilir mi?

4-) Birtane daha ATI HD 4850 daha alıp bunları crossfire yapmak mantıklı mı?Mantıklıysa Güç kaynağım yeterli olur mu? Birde crossfire bridgeler sanırım ülkemizde satılmıyor,bu konuda bir fikrin var mı? Mevcut ekran kartım Xpertvision in diğeri Palit olucak crossfire esnasında sorun çıkar mı?

5-) Kasa ve PSU bu sistem için yeterli mi?

6-) 320 gb lik HD leri RAID 0 , 1 TB lik HD leri RAID 1 yapmayı düşünüyorum.Uygulamalarımı,oyunlarımı RAID 0 a kurup max performans,datalarımı RAID 1 kurum max. Data güvenliği sağlamayı düşünüyorum.Anakart açısından bu konuda bir engel var mı?

7-) Bu sistem upgrade açısından ne kadar esnek ? İleriye dönük olarakta iyi bir tercih mi?

8-) Sisteme 64x Vista Ultimate kurmayı düşünüyorum,driverlar ve donımların uyuşmazlığı konusunda bir sorun yaşar mıyım?

9-) Bu parçaları Max. Verimle kullanmamı sağlayacak şekilde , konuda uzman , montajı yapacak bir firma önerebilir misiniz?

10-) Kasaların önünde kolaylık olsun diye USB çıkışı,kulaklık ve mikrofon çıkışı olur ya.Onlar kasaylamı geliyor anakartlamı yoksa kendim mi alacam.Kendim alacaksam o parçaya ne isim vermişler

Son olarak topladığım sistem hakkında iyi mi kötü mü şeklinde bir yorum yaparsanız çok sevinirim

Andaç Işık
08-05-2009, 15:29   |  #2  
Andaç Işık avatarı
Yıllanmış Üye
1,402 mesaj

1)Yeterli.Ayrıca hiç anca bu kadar yetti fln deme işlemcin piyasadaki en performanslı işlemcilerden 4 çekirdeklilerin bile üstesinden geliyor.
2)Kullanırsın.
3)Bilmiyorum.
4)Yeteceği konusunda kararsızım.Ama crosfire köprüsü satılıyor gir hepsiburadaya bak.Cross olursa aynı markadan olması daha iyi.
5)Yeterli.
6)Bu konuda pek bilgi sahibi değilim
7)Gayet iyi x58 istemiyorsan.
8)Hiç bir sorun yaşamazsın zaten bu sisteme 64 bit kurmazsan ayıp etmiş olursun.
9)Max verimde derken.Farklı bir takma stilimi var?
10)oOnlar dahil gelir sen sadece kablolarını anakarta bağlarsın.

Blind-Striker
08-05-2009, 17:13   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Ben bu parçaları genelde hepsiburada dan alıacam ve parça parça alıcam.O yüzden adam gibi bir montaj yapacak yere ihticım var.Adam gibiden kasıt böyle kasanın içini derli toplu düzgün tutacak,işini bilen anlamında.

Ama diyorsanız ki herangi bir bilgisayar teknik servisi olur,montajı öyle yaptırırım.

Teşekkürler Tekrardan

İtacHi_
08-05-2009, 20:04   |  #4  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

1)E8400 şu andaki en uygun çift çekirdekli perfonmanslı çözümdür

2)Tabikide.

3)ASUS RAMPAGE FORMULA INTEL X48 gayet geniş bir anakart böyle birşeyle karşılaşmassın

4)Crossfire yapmak sana büyük bir katkı sağlayacaktır.Güç kaynağında gayet yeterli.Crossfire köprüleri türkiyedede satılıyor tabikide.2 farklı markadan crossfire yapan görmedim.Zannedersem böyle birşey olmuyor.

5)PSU gayet kaliteli kasanda uygun.

6)320GB HDD leri RAID o yapıp diğerlerininde RAID 1 olmuyor diye biliyorum.

7)İNTEL in Core Quad QX9770 ye kadar destekli ancak Core i7 desteklemiyor.Bunun içinde şu anda pahalı olan X58 anakarta ihtiyacınız var.Genel olarak uprage için esnek bir kart.

8)Hiçbir şekilde sorun yaşamazsınız.

9)Böyle bildiğim bir firma yok.

10)Tabiki kasayla beraber geliyorlar.