Oyunumu oynarken 1 - 1.5 saatte bir sürekli bilgisyar kapanıyor.Yerel Disk (D: ) de şuan 92 GB boş yer var (G00GLE sağolsun) Yerel Disk (D: ) boşaldı ama oyunu oynarkenki hata değişmedi.Bu sefer hatada birden oyun kayboluyor, mavi renkte belirgin dikey çizgili bir ekran geliyor.Bazı kapalı kanallarda olurya.Hafif desen gibi görünüyor.Kalın açık mavi çizgiler var.Ne zaman oyun oynasam böyle oluyor.Oyun oynamadan, internette geizinrken veya bir program ile uğraşırken hiç bir şey olmuyor.Nasıl çözülür bu ?
Oyundayken Değişik Bir Hata
http://i52.tinypic.com/28hfpmh.jpg
Bu pc nin bilgileri.Dediğin bu değilse nerede oluyor söyle.Bakıp çekiyim fotoyu.
arkadaşım bilgisayarının kapanmasının birden çok nedeni olabilir ama en çok görülenler,
1) işlemcin çok ısınıyordur eğer bilgisayarını uzun süredir kullanıyorsan fanın tıkanır ve işlemciyi soğutamaz bios da bilgisayarını kapatır.
2)ekran kartının driver larından sorun olabilir, güncelleştirmen de yarar var.
İşlemciyle alakası olduğunu sanmıyorum, son 3-4 günde olmaya başladı.
Ekran kartını nasıl güncelliyicem ?
Ve bileşenlere nereden bakılıyor deli olucam bulamadım :S
everest ultımate adlı programı indir
orda tum sistem bileşenlerinin marka ve modellerını gorebılırısın
bana daha cok ekran kartından kaynaklanıyo gıbı geldi kullandıgın power kac wat kasa fişten cekılıyken yan kapagı ac orda yazar.ekran kartı yukteyken daha fazla guc tuketır ve eger yetersız psu varsa donma takılma ekranda cızgıler cıkma gıbı durumlar olur buda ekran kartının fazla ısınmasına yol acar sen genede drıverlerını guncelle bırde ole dene sistemi yukte zorla ve ısı degerlerını buraya yaz
Umarım doğrudur bunlar :
Evet ??
bosuna zaman kaybetmıssın kusura bakma 3 uncu resımde olayı bulmusun ama yanlıs olmus bıraz bak orda 3 uncu resımde anakart .cpu fln yazıyo o simgelere tıklayarak marka ve model ogrenebılırsın sen sadece ana baslık resımlerını koymussun :)
Casper mı bu nedir? Ekran kartı ısınıyorsa casper'dır. GPU-Z ile bakın.
Edit: Evet Casper imiş.
Öncelikle kazıklandığınız belirterek başlayayım. Zira sistemin ekran kartı kötü ve ısınınca sistem kapanıyor. Anlaşılan "Super Silent" teknolojili prestij sessiz çalışıyor ama bu defa da ısınıyor :)
Ürünü yeni aldıysanız garantiye verin ve durumu bildirin..
her zaman diyorum, aldıktan sonra değil, almadan önce konu açın....
Bu arada Super Silent teknolojisi aslında Casper'ın iki adet fan için kafadan oluşturduğu isimden başka bir şey değil....
Fanlarda biri GlacialtechIgloo 1100 diğeri de Sleeve Beraing herhangi bir fan. İkisi 20 dolar.