Oyunlar ve Bilgisayarımın Performansı

Akif_52
05-02-2016, 22:08   |  #1  
Akif_52 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhaba arkadaşlar.

Daha önce böyle bir konuyu açmıştım fakat yeni bir denemeyle tekrar geldim.Temiz bir Windows 8.1 Pro formatı attım.Sürücüleri güncelleyip Windows Updatelerini yaptım.Hatta ilk işim oyunları yükleyip denemek oldu.Güç tasarrufu modu + intel hd graphics card ile san andreas hafif kasıyordu ama ayarları azıcık kısarsan gayet rahat oynanıyor.yüksek performans ise gayet akıcı.fps değerleri ise güc tasarrufu modu 30,yüksek performans modu 40-50.AMD kartıyla ise güç tasarrufu yine 35-40 civarı,yüksek performans ise belirsiz.Neden belirsiz,çünkü fps fırladıkca düşüşler artıyor.Ama genelinde 75-80 civarı.Kİ öte yandan 60-65 i de gördüm.Yeri geldi 85-90 ıda.Hatta Game Assitant Programı ile 100-104 fps leri bile.

Gelelim Sleeping Dogs Defintive Editiona.Özellikle altını çizerim Sleeping Dogs Definitive Edition.Çünkü bu oyunu daha öncede denediğimde oynadığım sürümü Sleeping Dogs Limited Edition.O zaman yüklediğimde fps testi falan yapmadım.Yani şuan oda kara listeye yazılacak bir sebep denebilir.İki oyun arasında bir fark varmı bilmiyorum.Performans farkı gibi.Fakat ikincisi ek özellik ve dlc lerle gelmiş.Neyse oyunu yüklediğimde  gayet normaldi graphics ayarlarını hiç kurcalamadan normal bir şekilde oynamıştım.Bu sefer Sleeping Dogs Definitive Edition ı yüklediğimdede graphics ayarlarına girdim oyun kendi ayarlamalarını yaptığında bende Medium u seçmiş.Ayrıntılı ayarlardada bazıları normal bazıları high.Oyun sistemimi biliyorki bunları seçmiş yani.Ben daha neyi kurcalayayım.Oyuna giriyorum 10-15 fps arası gidiyor.Oyunda sanki hafif bi ağırlık var yani.Sanki ağır çekime almışlar gibi.Noluyor ya diyorsunuz bu şimdi kasıyormu yoksa gayet akıcımı ? İşte bende bu konuda hiç yorum yapamıycam. :/ 

Sonra oyunu durdurup ayarlardan Graphics ayarlarımını yapıyorum bu sefer Low falan alıyorum hatta bi ara mümkün olan en düşük ayarlara geldim artık ne deniyor Ultra Low falanmı diyelim artık.Ve gerçekten mükemmel bir  sonuç.Kırdığım rekor ile 17-20 fpsleri gördüm. :D 

Medium da ağır çekim gibi oynanan oyun Low a çekildiğinde biraz daha rahatlıyor gibi.Fps değerleri ise yine aynı.

Olay tıpkı böyle.Bu oyunlardan sonrada gerekli ve yüklemem gereken programları yükledim o kadar.Virüs yok bir şey yok.Yok hani ısınmayla alakalı bir şey olur anlarım.Onunla alakalı olsa hemen anlaşılırdı.Oyuna ilk girdiğimizde işlemci 70 civarı,ekran kartı ise daha 60-65 lerde falan oluyor.

Sizlerinde düşüncelerini ve önerilerini bekliyorum.Sorun neyle alakalı olabilir Sizce ? Kaldırmaz korkusuyla 128 MB lık en berbat oyunları dahi yüklemiyorum. 

EDİT : 

Sistem Özellikleri

İntel Core i5 2430M İşlemci

8 GB Ram

İntel HD Graphics 3000 + AMD Radeon 6470m