Merhaba Arkadaşlar,
Burada her birimiz Bilgisayarlar ile içli, dışlı veya oyun oynayan insanlarız. Son zamanlarda medyanın gözde konularından bir tanesi de 'Oyun Tarikatları', 'Oyun Bağımlılığı' gibi boş konular. Yani oyunların zararlarından daha çok oyun oynayanlara manyak gözü ile bakılmasına çalışıyorlar.
Büyük bir e-posta kampnayası düzenlenmesi gerektiğinin farkına vardık. Ve bir metin hazırladı bir arkadaşım. Eğer Türkiye'de oyuna ve oyunculağa destek veriyorsanız. Kanal D Tv kanalının 32. Gün ve Ana Haber Bülteninde biz oyuncuları hedef alan kötü ve anlamsız hareketine karşı aşağıdaki e-posta metinini bizeyazin@kanald.com.tr e-posta adresine 'Oyunlar ve Şiddet' konusu ile gönderiniz.
"Merhabalar. 9 Mart gecesi yayınlanan "Oyunlar ve şiddet" programınızı izledim. Yapılanlar araştırmadan yapılmış yorumlardı, ayrıca oradaki insanların büyük bir çoğunluğunun hayatlarında bir saat bile oyun oynamış olduklarını sanmıyorum. Siz bir saat kitap okumadan bütün kitaplar hakkında yorum yapabilir misiniz? Nasıl eğitimiz görmezden gelip bütün suçu oyunlara atabilirsiniz, bu yaptığınız gazetecilik mi? Artık lütfen cehaletinizi reyting uğruna insanların üzerine kusmayın. Yeter. Bu oyunlar sahipsiz değil, ve biz oyuncular olarak özür talep ediyoruz. Yapılan çirkin yorumlar ve karalamalar için. Demek Türkiye'nin en büyük görünmeyen sorunlarından biri oyunlar, ha? Yahu siz dalga mı geçiyorsunuz? Eğitim olmazsa oyunu da yanlış anlarız, filmleri de, kitapları da. Bu ülkede eğitim denen şey neredeyse yok, ve bir suçlu varsa oyunlar değil "18+" Rating'i almış bir oyunu çocuğuna oynatan bilinçsiz ailedir. Burada sorun nesne değil, bireydir. Ancak oyunları günah keçisi seçmek, insanları bilinçlendirmeye çalışmaktan daha kolay değil mi? Ayrıca Level Yazı İşleri Müdürü Sinan Akkol'un 20 dakikalık konuşmasını 5 dakikaya indirip işinize gelen yerlerini montajlamak muhtemelen gazetecilik tarihinde yapılmış en adice şeylerden biriydi.
Bütün oyuncular adına mutlaka ama mutlaka bir özür istiyoruz.
Teşekkürler. "Başarılarınızın" devamını dileriz."
Saygılarımla.