Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

pavilan
25-08-2011, 18:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Konu hakkında bir bilgisi olmayan arkadaşlar, yanıltıcı mesaj yazmazsa sevinirim;
Arkadaşlar elimde acer Extensa 5635G laptop var, bir sebepten dolayı Hp Pavilion laptopu bırakmak zorunda kaldım. Şu anda bu laptopla oyun oynuyorum, en azından oynamaya çalışıyorum. 

Kaç kare format attım, tarattım, güncellemelerini yaptımsa da girdiğim tüm online oyunlarda olan kasma sorununa bir çare bulamadım. En son olarak bir web sitesinden şu anki laptopda bulunan ekran kartımın (GeForce G105M) Directx 10 u desteklediğini, ancak benim bilgisayarın Directx 11 olduğunu farkettim. Directx sürümünü nasıl düşürebilirim diye baktım ancak sanırım düşürülmüyor. Bana sorunum hakkında tavsiye verecek olan olursa çok memnun olurum.

*Performance Test 7.0 adlı bir test programı var, onda dahi Directx bir hata veriyor ve çok düşük FPS değeri gösteriyor.
*İnternet hızım 8mbit.
*Bilgisayar hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Oqustrnc
25-08-2011, 20:20   |  #2  
Taze Üye
8 mesaj

merhaba arkadaşım.işlemci ve ram en azından günümüz oyunlarını çalıştırıcak derecede.bana ekran kartından dolayı bu sorunun var gibi geldi.bende ekran kartını araştırdım.link veriyim sende bak sayfaya.orda oyunlar yazmış farcry ve halflife 2. o kısmı da iyi oku belki yardımcı olur

http://www.notebookcheck-tr.com/ ... G-105M.17176.0.html

pavilan
25-08-2011, 22:41   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

Tamam, kabul ediyorum ekran kartım iyi değil. Ancak hiç bir online oyunu oynayacak kadarda kötü olduğunu sanmıyorum. Belki de öyledir bilemiyorum, bu ekran kartını kullanmış veya detaylı bir bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.

Qromodynmc
25-08-2011, 22:44   |  #4  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

Ekran kartı gerçekten zayıf ancak eğer bi sorun olduğunu düşünüyorsanız mevcut en güncel ekran kartı sürücüsünü ve direct x yazılımını yükleyerek yazılımsal sorunların önüne geçersiniz..

pavilan
25-08-2011, 22:50   |  #5  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: punisher123  
Ekran kartı gerçekten zayıf ancak eğer bi sorun olduğunu düşünüyorsanız mevcut en güncel ekran kartı sürücüsünü ve direct x yazılımını yükleyerek yazılımsal sorunların önüne geçersiniz..
Daha öncede dediğim gibi tüm güncellemeri sorunsuz yapılmış durumda. Directx 10 a düşürme gibi bir imkanım var mı? Daha doğrusu böyle bir şey olsa bile, herhangi bir faydasını görür müyüm? Eğer bir faydası yoksa online oyunları rahat bir şekilde oynayabileceğim bu sistemle uyumlu (acer Extensa 5635G) bir ekran kartı önerirseniz çok sevinirim.

Qromodynmc
25-08-2011, 22:56   |  #6  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

ekran kartınız zaten directx11 desteklemiyor,o yüzden yüklesenizde dx10da çalışmaya devam eder,dx11 olarak gözüken windows7nin desteklediği sürüm,Diğer konuya gelirsek benim bildiğim kadarıyla hala Laptoplarda ekran kartı değişimi olayı yok malesef..

pavilan
25-08-2011, 23:02   |  #7  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: punisher123  
ekran kartınız zaten directx11 desteklemiyor,o yüzden yüklesenizde dx10da çalışmaya devam eder,dx11 olarak gözüken windows7nin desteklediği sürüm,Diğer konuya gelirsek benim bildiğim kadarıyla hala Laptoplarda ekran kartı değişimi olayı yok malesef..
İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.