Oyunlarda Ekran Kartı Isınması...

dumans21
24-01-2010, 23:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Konu hakkındaki düşündüklerimi, aynı sorunu olan kişilerin uygulayabileceği, teknik servisle aramda geçenleri ve düşünülen çözüm önerilerini size sunacağım ve yardımlarınızı bekleyeceğim.
     Sorun: Oyunlarda Power Saving Mode hatası..
Bende ki hata(bu hata çok çeşit gösterebiliyor) sadece oyun oynarken. Bilgisayarım 324245234 saatte açık kalsın bana mısın demez, sıkıntı vermez ama herhangi bir oyun(buraya dikkat her oyunda aynı şey) sırasında bir anda ekranda POWER SAVİNG MODE yazısı çıkıyor ve bilgisayar kendini uyku moduna alıyor ve reset atana kadar da açılmıyor. Bu sırada klavyeye elektrik geliyor ama tuşlar devre dışı, mouse devre dışı, hoparlör devre dışı.. Yani kasadan kaynaklınıyor. Haa bu arada kasadan dedim ama kasanın ışıkları yanıyor ve fan çalışmaya devam ediyor.
     Teknik servis: teknik servise yolladım sıkıntı bu bu diye dedim ki sıkıntı donanımsal. Sağolsun oradaki eleman bizi salak zannetti heralde(!) format atıp yolluyor bir de üstüne 25 lira para alıyor. Bu arada PC'yi 3 ay önce aldım experden. 2 yıl da garatisi var.
         Önerdiğim çözümler: Arkadaşlar benim işimi görmeyen ama araştırmalarıma göre kullanılan yönmtemler:
1-Öncelikle denetim masasıdan güç seçeneklerinden uyku modunu kapatabilirsiniz.
2-Ekran kartınızın son güncellemesini google aracıyla bulup update yapabilirsiniz.
3-Sorunun kaynağında sağlambir virüs olabilir. Format denenebilir.
4-Kasayı açıp ekran kartını tekrar takıp, çevresindeki vidaları kontrol edebilir ve de temizlenebilir.
5-Başka bir sistemin ekran kartı denenebilir.
6-Isınmalara karşı yeni bir fan alınabilir(teknik destek alınmalı önce).
       Son olarak da sorun hakkında düşüncelerim:
Sorun donanımsal olarak gözüküyor. Ayrıca ekran kartının son güncelleştirmesini indirdim, 2 kez format attım vs vs. Yani yazılımsal olarak önümde bir soru işareti olmaması için herşeyi yaptım.Bilgisayarımı gören, teknik bilgisi olan 2 arkadaşın da dediği şu:Ekran kartı oyunlarda çok enerji harcar. Buna bağlı olarak ekran kartının fanı sıkıntıksız çalışmalı. Ben oyundayken farklı sürelerle oyundan atması(bazen bir saat oynuyorum, bazen 6-7 dakika anca) ısınmanın çok şiddetli olduğunu ve kasanın kendisini durdurması gerektiğini ve power saving mode a geçtiğini söylüyorlar.
İşin başka bir tarafı ise bu sıkıntıyı çeken kişilerin kasası hep lg. Benimki de lg :)
SİSTEM BİLGİSİ
Anakart: G31-m7
İşlemci:İntel Core  Duo 2933MHz
Ekran kartı: Nvidia Geforce 9400 GT
Ram:2*2Mb ddr2 yani 4 gb ram
Bellek:500gb hdd
İşletim Sistemi: Windows Viste Home
Monitör: LG W1943 19 inç
Arkadaşlar sıkıntımı yazdım. Bazı çözümleride yazdım ama benim sorun devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum.Okuduğunuz -zaman ayırdığınız- için teşekkürler :)