Selam Arkadaşlar
Uzun süre önce 6600gt ekran kartımı 1600XT ile değiştirdim mecburi bir değişiklik oldu. Yeni kartı aldığım gün HDD arıza yaptı başka bir kasaya taktık arkadaşımın HDD si benimkinde elektirksel arıza oldu. Ayrıca Benim HDD nin kartında küçük bi şeyler kırılmış. Neyse ogün tmir edilen HDD ile ekran kartını PC ye taktım ve oyunlarda kitlenmeye başladı Ekran kartından şüphelendim başka bir 6600 takıp denedim onda da kitlendi. Benim 1600xt yi başka kasaya taktım onda hiç bir sorun yaratmadı. Daha sonra HDD den olduğunu düşündüm çünkü tamir edilmişti. Bir HDD bulup denedim ama sonuç aynı KİTLENDİ. Servise götürdüm 2 kez ama bana inanmayıp gözleriyle görmek istediler ama bir şey bulamadılar düzgün dediler. o güne kadar düzgün çalışan bir bilgisayar neden böyle oldu. HDD ve ekran kartını denedim ve sorun onlarda değil. İşlemci ya da anakart diye düşünüyorum ama elimde deneyebileceğim değiştirebileceğim donanım yok.İşlemciden daha çok şüpheleniyorum ama günlerce iyi olduktan sonra neden o gün. işlemci %100 'e yakın çalışması sorun olabilrmi oyunlar ağır. bir de dvd den divx yaparken kitlendi ozaman da işlemci tam kullanılıyordu. İŞLEMCİNİN ısısını hep kontrol ediyorum bi anormallik yok zaten kullandığım fan zalman 7700 arktik silver termal macun var ısı problemi yok zaten ısınsa reset atması gerekmez mi? Üç dört aydır çare bulamadım para olsa acımadan yenisini alırım.Biraz uzun oldu ama ancak anlattım. Bu kanuda yardımınızı bekliyorum. TEŞEKKÜRLER
MSI K8N DİAMOND
AMD 3200+
2 GB KİNSTON RAM
ATI 1600XT
SAMSUNG 160 GB SATA
COOLERMASTER 350W